Srbija se za Mundijal sprema sa Kinom i Korejom

Fudbaleri Srbije igraće protiv Kine (10) i Južne Koreje (14), tokom novembarskog reprezentativnog terbina.

Izvor: AK

Ponedeljak, 23.10.2017.

12:31

Srbija se za Mundijal sprema sa Kinom i Korejom
Foto: Getty images

Tokom tekuće nedelje očekuje se zvanična potvrda Fudbalskog saveza Srbije kada će se znati i lokacije gde će utakmice biti odigrane.

Srbija se direktno plasirala na Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, pa će u terminu kada će se igrati baraž za Mundijal, imati prve provere za prvi nastup na nekom velikom takmičenju posle osam godina.

Kina nije izborila nastup u Rusiji narednog leta, bila je peta u Grupi A poslednje runde azijskih kvalifikacija sa skorom od po tri pobede i remija i četiri poraza u duelima sa Iranom, Sirijom, Uzbekistanom, Katarom i upravo Južnom Korejom, koja je kao drugoplasirana prošla direktno na SP.

Naša selekcija nije igrala sa Kinom od osamostaljenja, ali je imala tri prijateljska "sudara" sa najmnogoljudnijom zemljom u prvoj polovini uvodne decenije ovog veka.

Kao SR Jugoslavija je pobedila u martu 2000. godine 1:0, da bi dva meseca kasnije izgubila 2:0. Poslednji okršaj dva tima su imala u novembru 2005, Srbija i Crna Gora je pobedila 2:0. Susret između Kine i Srbije igraće se u Gvangžuu, dok će se sa Južnom Korejom sastati u Busanu.

Srbija je protiv Južne Koreje prvi put pod tim imenom igrala 2009. kada je pobedila 1:0 na Krejven Kotidžu, golom Nikole Žigića, dok je na leto 2011, kada je poražena 2:1 u Seulu. Tada su od sadašnjih igrača u selekciji bili Aleksandar Kolarov, Zoran Tošić, Ivan Obradović.
Tim pod imenom bivše država je u junu 1997. remizirao sa Južnom Korejom 1:1, da bi "plavi" u aprilu 1998. pobedili 3:1. U maju 2000. dve selekcije su u tri dana dva puta remizirale bez golova, u novembru 2005. Koreja je pobedila 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: