Kreće prava bitka: Delfini na Ajkule (16:10)

Vaterpolisti Srbije nastavljaju odbranu titule prvaka Sveta, u utorak igraju protiv Australije (16:10) u četvrtfinalu turnira u Budimpešti.

Izvor: AK

Utorak, 25.07.2017.

11:15

Kreće prava bitka: Delfini na Ajkule (16:10)
Foto: Getty images

Australija nije slavila ni u jednom od poslednjih deset međusobnih duela u prethodnih pet godina, a ove godine "delfini" su tri puta nadigrali "Ozije" u prijateljskim mečevima.

Bilo je 14:5, 12:8 i 10:7 tokom tri sparinga sredinom juna. Poslednji takmičarski okršaj imali su u grupnoj fazi na Olimpijskim igrama u Riju prošle godine kada je Srbija pobedila 10:8.

"Očekuje nas fizički sigurno jako težak meč. Oni su uvek najpripremljeniji na prvenstvu, ali očekujem pobedu. Hteli smo ili Australiju ili Kanadu kako bi na lakši način stigli do polufinala. Verujem da je hladna glava bitna. Nije do sada bilo lako, ali je ranijih godina bilo teže. Rasterećeni smo, nema problema u igri i sve nam prija. Lep je odmor... Srećom se okupljamo u jednoj sobi. Odlazili do grada da popijemo piće. Treninzi, gledanje utakmice. Prošlo su dani i sada nas čekaju ti mečevi", rekao je Duško Pijetović.

U Budimpešti Srbija je bila ubedljiva u Grupi pobedivši Južnu Afriku 21:5, Španiju 11:5 i Grčku 11:6. Australija je bila treća u Grupi B gde je pobedila samo Francusku 11:10, a izgubila je od Mađarske 13:3 i Italije 13:5.

U osmini finala "Ajkule" su bile ubedljive protiv Brazila sa 8:3, predvodio ih je Džo Kejz sa tri gola, dok je dva postigao Džejms Fenon, a po jedan su dali Džerod Gilkrist, Nejtan Pauer i Endru Ford.

"Srbija je najbolja na svetu u poslednjih četiri, pet godina. Biće veoma teška utakmica, ali naravno da ćemo dati sve od sebe i spremiti se najbolje što možemo", rekao je pomoćni trener Australije Dean Kontić.

Pobednik ovog duela će u polufinalu igrati sa boljim timom iz okršaja između Hrvatske i Italije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: