Kako je Jokić "zarazio" Ameriku?!

Nikola Jokić blista u NBA u protekla dva meseca, a njegova sjajna igra utiče i na kvalitet njegovih saigrača.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Utorak, 17.01.2017.

15:57

Kako je Jokić
Foto: Getty images

Jokić ove sezone prosečno beleži 13,8 poena uz osam skokova, a u januaru dominira sa 22 poena i 10,2 uhvaćenih lopti po nastupu.

Međutim, ono što Jokića posebno izdvaja su njegove asistencija na nivou najboljih plejmejkera sveta, pa ga pojedini komentatori na američkim televizijama porede čak sa Medžikom Džonsonom.

"Kada staneš pored takvog igrača i šutneš nekoliko puta, osećaš se sebično. Pomislim da bi trebalo da nekoliko puta dodam loptu", rekao je Vilson Čendler.

Kenet Farid je istakao da je vrlo zabavno igrati sa Jokićem, jer ga ne zanimaju poeni dok tim pobeđuje, a trener Majk Meloun smatra da je njegova "zarazna".

"Takav stil igre u košarci jednostavno "zarazi" ostale igrače, svi žele da dodaju saigraču čim ga ugledaju. Farid je, na primer, u kontrama radio neka dodavanja koje inače ne radi, a koja su za Jokića normalna pojava", rekao je Meloun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: