Ljilja Drljević nova šampionka Srbije

Ženski intermajstor Ljilja Drljević nova je prvakinja Srbije u šahu posle državnog prvenstva, koje je u četvrtak završeno u Kragujevcu.

Izvor:

Četvrtak, 28.04.2016.

23:09

Ljilja Drljević nova šampionka Srbije
Thinkstock

Drljević je osvojila 6,5 poena iz devet partija, pola poena više od Jovane Erić.

Po pet poena imaju intermajstor Sandra Đukić i velemajstor Irina Čoluškina, a po 4,5 poena osvojile su ženski FIDE majstori Jovana Milošević i Marina Gajčin.

Sedmo i osmo mesto dele FIDE majstori Radmila Kovačević i Teodora Injac sa po četiri osvojena poena, pretposlednja je velemajstor Suzana Maksimović sa tri, a poslednja intermajstor Marija Petrović sa 2,5 osvojena poena.

U poslednjem, devetom kolu danas se igralo miroljubivo, pa su vidjeni remiji u partijama Čoluškina – Djukić, Erić – Injac i Petrović – Drljević.

Gajčin je crnim figurama pobedila Kovačević, a Milošević vodeći bele figure Maksimović.

Igrano je devet kola po Bergerovom sistemu, svaka sa svakom. Nagradni fond iznosio je 265.000 dinara, a novoj šampionki Srbije pripalo je 80.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: