Valensija dovela supertalenta bez odštete

Španska Valensija dovela je jednog od najtalentovanijih fudbalera Evrope Zakarija Bakalija iz PSV-a.

Izvor: AK

Ponedeljak, 06.07.2015.

20:49

Default images
foto: Beta/AP

"Slepi miševi" su belgijskog vunderkida dobili bez odštete, jer je 19-godišnjem napadaču istekao ugovor sa šampionom Holandije,.

Bakali je zbog odbijanja novog ugovora u Ajndhovenu odigrao svega pet mečeva i to za mladi tim PSV-a u drugoj ligi Holandije. Sezonu pre toga je kao 17-godišnji debitant bio strelac četiri gola u Erediviziji.

"Davno sam rešio da želim da nastavim karijeru van Ajndhovena, imao sam mnogo opcija. Napravio sam veliki korak jer stižem u klub sa velikom tradicijom i ogormnim kvalitetom u veoma atraktivnoj ligi", rekao je Bakali, koji je bio velika želja i Atletiko Madrida.

Već je debitovao i za reprezentaciju Belgije, još 2013, kako bi "Crveni đavoli" sprečili Maroko da privoli Bakalija u svoje redove,

Pre Bakalija, Valensija je dovela napadača Selte Santija Minu, te otkupila ugovore Andrea Gomeša i Rodriga iz Benfike, posle jednosezonske pozajmice.

Takođe, na Mestalju je stigao i bivši engleski reprezentativac Fil Nevil, koji je postao pomoćnik treneru Nunu Espiritu Santu.

Valensija je u poslednjih godinu dana uložila više od 100 miliona evra u tim, otkako je vlasnik postao Piter Lim.

U predstojećoj sezoni će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: