Federer: Novak igra veoma opasno

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da je uspeo da pobedi Novaka Đokovića u polufinalu turnira u Dubaiju zahvaljujući tome što je bio agresivan.

Izvor: JT

Petak, 28.02.2014.

21:20

Default images

Federer je do prvog trijumfa nad Đokovićem posle 18 meseci došao sa 3:6, 6:3, 6:2, i takou finalu će se za titulu boriti sa Čehom Tomašom Berdihom.

Kako je meč odmicao mislim da sam mogao da budem sve agresivniji. Znao sam nisam u dobroj poziciji posle prvog seta, pošto Novak ima tendenciju da dosta trči i igra dosta slobodnije na servisu protivnika. On igra veoma opasno. Ali, bilo je samo pitanje toga da odigram konstantno dobro, ali da ostanem agresivan. Ponekad to ’upali’, a ako se to ne desi možete malo da se povučete. Jasno je da je bio tesan meč, ali mislim da sam ja napravio pravi balans u svojoj igri. Počeo sam i dobro da serviram, što nisam uspevao ove nedelje i drago mi je što sam uspeo da slavim“, rekao je Federer.

Federer je istakao da sada ima veće samopouzdanje nego što je slučaj bio u prethodnih nekoliko meseci i da se to vidi.

U odlučujućim trenucima vam je potrebna veća vera u sebe da biste pobedili, a ne izgubili. Mislim da ja to imam sada i zato već nekoliko meseci igram dobro. Ovo je velika pobeda za mene i veliki korak napred. Daje mi veliko samopouzdanje. Fizički se osećam odlično, još se držim, iako sam ove nedelje dosta igrao. Nadam se da ću i u finalu odigrati dobro“, naglasio je švajcarski teniser.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: