FSS: Paušalne i neosnovane optužbe

Fudbalski savez Srbije nazvao je ocene i optužbe generalnog sekretara FIFPro Tea van Segelena neistinitim i paušalnim i najavio da će zatražiti zaštitu od UEFA.

Izvor: B92

Sreda, 04.04.2012.

14:13

Default images

"U svim dosadašanjim izveštajima UEFA, a na osnovu rezultata praćenja liga na našem kontinentu, Srbija i naši klubovi se nigde ne pominju kao meta po pitanju nameštanja rezultata", navodi se u saopštenju FSS.

Nacionalni savez istakao je da se slaže sa globalnom ocenom svetskih fudbalskih lidera da je nameštanje rezultata jedan od najvećih problema u ovom sportu.

FSS je saopštio da borbu protiv nameštanja podržava "ne samo deklarativno, već i aktivno".

"U tom cilju, FSS će već danas zatražiti zaštitu od UEFA. Naravno, ne jednostranu, već sa jasnom porukom - ili će brojne iznesene optužbe od strane Van Segelena iz prethodnog perioda biti potkrepljene materijalnim dokazima ili će našim klubovima, ligi i FSS biti ukazana pravna zaštita", navodi FŠ.

Savez je podsetio i da napade na tu organizaciju u Srbiji predvodi predsednik sindikata fudbalera "Nezavisnost" Mirko Poledica, koji je od UEFA zatražio da se Crvenoj zvezdi ne izda licenca za učešće u evropskim takmičenjima zbog dugova igračima.

"Kao i obično u ovakvim situacijama, uprkos brojnim javnim i zvaničnim pozivima koje smo upućivali, na našu adresu nisu stigle niti, izjave niti eventualni dokazi. Na kraju, mi smo od predstavnika lokalnog tužilaštva zatražili da pojedini igrači budu podvrgnuti ispitivanju, a u cilju otkrivanja istine", podseća se u saopštenju FSS.

FSS je dodao i da o spremnosti ove organizacije za borbu protiv neregularnosti u fudbalu svedoči i nedavno potpisan sporazum sa ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije.

Generalni sekretar Medjunarodnog udruženja fudbalskih profesionalaca (FIFPro) Teo van Segelen juče je rekao da će u Srbiji i Hrvatskoj uskoro uslediti velika hapšenja zbog nameštanja utakmica.

On je u intervjuu za sajt "insideworldfootball" istakao da se utakmice nameštaju u celoj istočnoj Evropi i da za to ima potvrdu samih igrača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: