“Bez organizovanog dolaska Hrvata”

Organizatori Evropskog prvenstva u rukometu u našoj zemlji uvereni su da neće biti organizovanog dolaska hrvatskih navijača na mečeve završnice.

Izvor: JT

Četvrtak, 26.01.2012.

09:22

Default images

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović obećao je maksimalne mere bezbednosti pred mečeve polufinala u kojima se sastaju Srbija i Hrvatska, odnosno Danska i Španija.

Ta vest dolazi samo dan posle incidenata u Novom Sadu i napada na hrvatske navijače, za koje u RSS kažu da neće baciti mrlju na organizaciju, koja je dobila samo pohvale od čelnika EHF.

Unutar dvorana nije bilo ni najmanjeg incidenta i tako će biti do samog kraja prvenstva. Preduzete su sve potrebne mere obezbeđenje, koje će, sigurno biti pojačane tokom polufinalnih susreta“, rekao je Marjanović.

Najveća bojazan postoji od mešanja hrvatskih i srpskih navijača u „Beogradskoj areni“, jer su mesta striktno numerisana, a teško je kontrolisati ko kupuje karte za koji sektor.

U kontaktu smo sa Rukometnim savezom Hrvatske, koji pokušava da spreči navijače da krenu put Beograda u većem broju. Uvereni smo da neće biti organizovanog dolaska u naš grad. Biće onih takozvanih ’mravljih’ dolazaka, u grupicama. Teško je realizovati obezbeđenje za automobile koji krenu iz svih pravaca, ali to nije u domenu organizatora Evropskog prvenstva. Policija će odraditi svoj posao oko dvorane i u gradu“, istakao je Marjanović.

Mnogima je u Novom Sadu zasmetalo to što su hrvatski navijači razvili svoje zastave, a pored toga, skandiranja pojedinaca bespotrebno su podizala tenziju.

To je potpuno neprihvatljivo. Ako smo mi obezbedili navijačima Hrvatske da bez problema bodre svoj tim, očekujemo da navijanje bude maksimalno korektno. Poštovanje mora da bude uzajamno“, rekao je prvi čovek RSS.

Na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj pre tri godine, gradonačelnik Zadra je naredio da se skinu sve zastave učesnika, jer je građanima smetala srpska trobojka. Naši novinari nisu smeli da napuštaju hotel bez policijske pratnje, a u hotelu gde je bila smeštena reprezentacija Srbije, stigla je lažna dojava o podmetnutoj bombi.

Mi ćemo da se izdignemo iznad svega toga i da pokažemo da smo bolji domaćini“, zaključio je Marjanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: