EP: Srbija - Rumunija (17.00h)

Odbojkašice Srbije u sredu od 17.00 časova igraju protiv Rumunije baraž meč za plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 27.09.2011.

23:36

Default images

Naše odbojkašice su u grupnoj fazi ostvarile dve pobede i poraz od Nemačke, ali su apsolutne favoritkinje protiv rivalki iz Rumunije.

Pobednik ovog meča igraće sa Poljskom u četvrtfinalu. U drugom baraž meču u sredu igraju Češka i Francuska, a bolji će igrati sa Nemačkom.

Selektor Srbije Zoran Terzić istakao je da i dalje veruje da je samo grč pod kojim se naše igračice stalno nalaze, dakle ne samo protiv Nemica, već i protiv Ukrajinki i Francuskinja doveo do toga da se ne vidi igra kakva je postojala na Gran Priju i Evropskoj ligi. Dodao je da veruje da je poraz u neku ruku i dobro došao jer su devojke shvatile da mogu da izgube i pred domaćom publikom.



Libero Suzana Ćebić rekla je da veruje da su devojke izvukle pouku iz predhodnog poraza protiv Rumunije i da se nada da ne bi trebalo da bude problema i prevelikih prepreka na putu do četvrtfinala.



Bloker Milena Rašić prokomentarisala je naredni osmofinalni meč i priče da je Rumunija lak protivnik, jer se isto to verovalo i za Francusku, koju su pobedile uz dosta teškoća.



Odbojkašice Turske i Holandije plasirale su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Srbiji i Italiji pobedama u baraž mečevima u Monci.

Turska je savladala Španiju sa 3:0 (25:19, 25:17, 25:21), dok je Holandija nadigrala Azerbejdžan sa 3:1 (23:25, 27:25, 25:16, 25:17). Turska će u četvrtfinalu igrati protiv Rusije, dok će Holandija na megdan Italiji.

Direktno su se u četvrtfinale plasirale reprezentacije Nemačke, Italije, Poljske i Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: