SP: Srbija - Alžir (petak, 20.45h)

Rukometna reprezentacija Srbije u petak od 20.45 časova igra sa selekcijom Alžira u prvom kolu grupe C na Svetskom prvenstvu u Švedskoj.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.01.2011.

18:09

Default images

U grupi sa našim nacionalnim timom su i selekcije Hrvatske, Danske, Rumunije i Australije.

Selektor Srbije Veselin Vuković veruje da njegov tim može da osvoji prve bodove već na početku šampionata sveta.

„Alžir je tipican predstavnik afričkog rukometa, ali nije na nivou na kome je selekcija Tunisa sa kojom smo i igrali dva meča kod njih. Imaju jednog izuzetnog igraca, levog beka Berkusa, osam reprezentativaca igraju u francuskim klubovima, ali ne u onim najboljim. Ipak, verujem da ćemo zabeležiti prve bodove“, rekao je Vuković.

Poslednjih dana mnogo se govorilo o tome da li će Mladen Bojinović igrati u Švrdskoj, a u sredu uveče je stigla ohrabrujuća vest.

„Njega očekujem da stigne. Misim da treba ostati pri onome sto smo pričali ranije – da je on taj neki džoker reprezentacije. Moramo da vidimo koliko se on može spremiti za utakmice koje nas očekuju i koliko će biti spreman posle pauze i da na taj način bude u pomoći reprezentaciji“, kaže selektor Srbije. 




Reprezentativac Srbije Žarko Šešum smatra da je naša selekcija bolja od Alžira, ali da to treba da pokaže i na terenu.

„Mislim da smo kvalitetnija selekcija od Alžira. Tu nema govora i svi smo svesni tog duela. Bitno je da tu prvu utakmicu odigramo što bolje i naravno pobedimo. Iskreno ne poznajem ni jednog igrača Alžira, ali znam da nekolicina igra u francuskim klubovima. Igrali smo sa njima letos na Mediteranskim igrama. Igraju duboke odbrane, jako su prljavi, agresivni, ali mi smo spremni za to“, kaže Šešum. 

Kompletan intervju sa Žarkom Šešumom pročitajte ovde.



Srbija je poslednju medalju osvojila još 2001. godine. Na prethodnom Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj naš nacionalni tim zauzeo je osmo mesto, dok je na prošlogodišnjem šampionatu Evrope eliminisan već posle grupne faze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: