Srbija zvanično kandidat za EP 2015

Ministrka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković primila je čelnike Evropske i Svetske atletske federacije.

Izvor: LB

Četvrtak, 14.10.2010.

18:40

Default images

Ona je tom prilikom zvančno predstavila kandidatru Srbije za organizaciju dvoranskog prvenstva Evrope u Atletici 2015. godine.

Radnom sastanku prisustvovali su predsednik Evropske atletske federacije Hansjorg Virc, potpredsednik Svetske atletske federacije Sergej Bubka, direktor Evropske atletske federacije Kristijan Milc, kao i predsednik i generalni sekretar ASS Veselin Jevrosimović.

Tokom sastanka ministarka je naglasila da joj je posebno zadovoljstvo što se nalazi na mestu predsednika Evropske atletske Konvencije, jer pored održavanja sportskih takmičenja važna je i sportska diplomatija, koja je sastavni deo sporta.

Predsednik Evropske atletske federacije Hansjorg Virc istakao je da mu je posebno drago da se dosadašnje izjave naše ministarke realizuju i ostvaruju, da u Atletskom savezu Srbije vide partnera i vrlo aktivnu federaciju koja učestvuje u realizaciji takmičenja iz atletskog programa Evrope, ali i organizacije najznačajnijih sastanaka poput Evrospke atletske konvencije.

Sastankom je izuzetno bio zadovoljan i podpredsednik Svetske atletske federacije Sergej Bubka.

Vidim i izuzetno mi je drago da Vaša zemlja podržava sport, jer time ulažete u zdravlje cele nacije, a posebno bih naglasio da se ovakvim postupcima investira, a ne troši novac“, rekao je Bubka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: