Šekil O'Nil novi veteran Seltiksa

Centar Šekil O'Nil nastaviće karijeru u Boston Seltiksima pa se velika trojka tim iz Masačusetsa pretvorila u veliku četvorku.

Izvor: AK

Četvrtak, 05.08.2010.

11:06

Default images

O'Nil je potpisao dvogodišnji ugovor vredan oko tri miliona dolara i tako se pridružio Ol-star veteranima Seltiksa Kevinu Garnetu, Polu Pirsu u Reju Alenu.

Ukoliko odradi ceo ugovor, harizmatični centar će verovatno završiti karijeru posle 20 sezona u NBA ligi i to u dresu 17-strukog šampiona.

Prvi pik iz 1992. godine došao je u NBA sa Luizijana stejta, a sjajnu karijeru počeo je u Orlando Medžiku. Svoju dominaciju doveo je do vrhunca u Los Anđeles Lejkersima sa kojima je osvojio tri prstena, da bi još jedan osvojio i sa Majami Hitom. Potom je igrao za Finiks Sanse, a poslednju sezonu je proveo u Klivlend Kavalirsima gde nije uspeo da sa LeBronom Džejmsom uradi ono što je činio sa Kobe Brajantom u "jezerašima".
Ko sme pored njih u reket, Šek i KG (Beta)
150 kilograma teški "mali ratnik" igrao je na 15 Ol-star utakmica, peti je strelac lige svih vremena (28.255 poena), 14. skakač sa 12.921 skokom. Prosečno je beležio 24.1 poen, 11 skokova i 2.3 blokade po meču, a 2000. godine bio je MVP.

Koliko će Šek odgovarati igri šampiona Istoka ostaje da se vidi, ali će njegova igra leđima, koja nije dominantna kao nekada, verovatno malo usporiti napad Seltiksa koji je prošle sezone često svodio na brze akcije. Međutim, Boston je morao da dovede centra njegovog kvaliteta s obzirom da je startna petica, Kendik Perkins van parketa verovatno do februara.

Boston je prošle sezone izgubio finalnu seriju od Lejkesa sa 4:3.

"Ukoliko ponovo stignemo do sedme utakmice, siguran sam da će nam biti drago što imamo Šeka u timu", rekao je suvlasnik Seltiksa Vik Grousbek.
Beta
Sa 38 godina O'Nil će biti najstariji igrač u Seltiksima, a peti sa više od 30 godina. Alen ima 35, Garnet 24, Pirs 32 godine, a tu je i 31-godišnji Džermejn O'Nil koji je stigao na kraju sezone. Međutim, prosek vadi fenomenalni plej Radžon Rondo (24) koji je eksplodirao u poslednje dve sezone, a prošle je bio najkorisniji igrač tima.

"Počastvovan sam što dolazim u Seltikse. Igrao sam protiv Pola, Reja, Kevina i Radžona mnogo godina i biće fantastično zvati ih saigračima. Jedva čekam da stignem u Boston i krenem ka još jednoj tituli", istakao je O'Nil.

O'Nil će u Bostonu nositi dres sa brojem 36. Sledeća sezona biće veoma vrela na istoku jer će Boston biti glavni konkurent Majami Hitu i njegovom velikom triu Vejd-Džejms-Boš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: