Janković: "Klubovi znaju obaveze"

Iako novi šampionat Srbije kreće 14. avgusta, mnogi klubovi se nalaze u veoma teškoj finansijskoj situaciji.

Izvor: B92

Utorak, 20.07.2010.

14:04

Default images

Pre svih, u najtežoj situaciji nalaze se Čukarički, Hajduk iz Kule, BSK, Metalac i donedavno stabilni Javor.

Povrh svega, u Smederevu i Hajduku se trenutno vode stečajni postupci. Takođe, većina superligaša još nije dobila licence za novu sezonu.

Brojni klubovi do sada nisu dali dokaze da ispunjavaju uslove kada su u pitanju finansije i infrastruktura. Rok za dobijanje licenci je istekao pre gotovo tri nedelje, ali će biti produžen, najverovatnije do samog starta prvenstva.

Generalni sekretar Zajednice superligaša Miodrag Janković izjavio je za B92 da ne postoji neki poseban rezervni plan ukoliko klubovi ne ispune obaveze. Janković je naglasio da je deo klubova podmirio obaveze, pre svega po pitanju infrastrukture.

Nema tu ništa posebno, mi smo konsultovali našu ligu na Izvršnom odboru Zajednice klubova Superlige. Izvučeni su takmičarski brojevi i za nas to je sastav lige, uz obavezu klubova da podmire neke obaveze koje su potrebne, pre svega infrastrukturu. Deo klubova je to već završio, kada su u pitanju stadioni. Metalac je napravio ugovor sa gradom Kragujevcom da koristi njihov stadion. Zatim, imali smo problem Slobode Sevojno, oni takođe imaju sporazum sa FK Mladost iz Lučana, o korišćenju njihovog stadiona. Naravno, ti stadioni zadovoljavaju uslove, uz pregled komisije koja im je dala neke dodatne obaveze da to urade. Rokovi da to završe su do kraja ovog meseca“, rekao je Janković.

Kompletan razgovor sa Miodragom Jankovićem pročitajte u našoj rubrici 'Intervjui'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: