Vuvuzele zabranjene na Vimbldonu

Simbol navijača Mundijala u Južnoj Africi vuvuzele, duge trube koje emituju zaglušujuće zvuke, neće moći da koriste poklonici tenisa tokom Vimbldona.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 17.06.2010.

14:31

Default images

"Zvuk vuvuzela može da iritira igrače i posmatrače sa tribina i verujemo da će naša odluka naići na razumevanje", precizirali su organizatori Otvorenog prvenstva Engleske.

Prestižni turnir će, takođe, biti zona oslobođena zbivanja na fudbalskim terenima u Južnoj Africi usled odluke da posetioci u Vimbldonu utakmice neće moći da prate na velikim ekranima.

"Svesni smo da je Mundijal trenutno u centru pažnje svetske sportske javnosti, ali svi koje zanimaju dešavanja na planetarnoj smotri mogu do saznanja doći i bez velikih ekrana na Vimbldonu", naveli su čelnici najpoznatijeg turnira na travi koji očekuju da ove godine ugoste oko 450.000 ljubitelja tenisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: