FIA uvodi novu kaznu za vozače

Predsednik Svetske automobilske federacije (FIA) Žan Tod predložio je da vozači Formule 1 budu kažnjeni novčano zbog svakodnevnih saobraćajnih prekršaja.

Izvor: JT

Subota, 12.06.2010.

12:02

Default images

Tod je to predložio jer smatra da bi vozači trebalo da imaju veću ulogu u promociji bezbednosti na putu, a to su podržali i šefovi timova u šampionatu.

Takav predlog došao je samo nekoliko dana pošto je Luis Hamiltona zvanično optužen od strane policije zbog divljanja ulicama Melburna pred trku u Australiji krajem marta.

U potpunosti se slažem sa predlogom. Vozači su ambasadori bezbednosti na putu. Mislim da ne bismo imali probleme ako bi se takve kazne uvele“, rekao je šef Red Bula Kristijan Horner.

Prvi čovek Renoa Erik Bulije se takođe složio da vozači moraju da osećaju odgovornost zbog svog ponašanja, ali nije siguran na koji način bi ih trebalo kazniti.

Mislim da ih ne bi trebalo kazniti na stazi za ono što rade van nje, ali definitivno moraju da se ponašaju u skladu sa svojim statusom ambasadora bezbednosti na putu“, istakao je Bulije.

Predlog je podržao i Martin Vitmarš, predsednik Hamiltonovog Meklarena, ali uz napomenu.

Da, slažem se sa predlogom, ali ne želimo da se on odnosi i na ostale članove tima osim vozača“, naglasio je Vitmarš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: