Arh u Vindzoru došao do het-trika

Austrijanac Hanes Arh zabeležio je treću uzastopnu pobedu u ovogodišnjem Red Bul Air Race šampionatu.

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Ponedeljak, 07.06.2010.

00:48

Default images

Posle trijumfa u Pertu i Rio de Žaneiru šampion serije iz 2008. godine je bio najbolji i u kanadskom Vindzoru i to u vremenu od 1:05.96 minuta.

Iza Arha, na trci održanoj pred 110.000 gledalaca duž američko-kanadske granice, iznad reke Detroit, našao se aktuelni šampion Britanac Pol Bonom, dok se na treći stepenik pobedničkog postolja popeo Kirbi Čemblis iz Sjedinjenih Država.

Dvojica poslednjih šampiona su vodili veliku borbu za trijumf, ali je Austrijanac sačuvao svoje najbolje izdanje za kraj i zasluženo je slavio. Bonom je dao sve od sebe da nadmaši prethodnika na tronu, ali je imao zaostatak od 63 stotinke. Osvajač pol pozicije Austrijanac Met Hol trku je završio kao četvrti.
©Red Bull
Zaista sam srećan zbog pobede na trci posle veoma teške nedelje“, rekao je Arh, koji je tokom treninga u petak udario u jednu od kapiju i oštetio avion, „Tim je sve vreme ostao uz mene i pokušali smo da rešimo sve probleme. Pokušao sam da ostanem miran i da dopustim ostalima da naprave greške i uspelo mi je“.

Posle četiri trke u generalnom plasmanu vodi Bonom sa 41 bodom, dva više od Arha, dok se šampionat nastavlja 20. juna premijernom trkom u Njujorku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: