Ukrajina želi ZOI 2022.

Ukrajinski predsednik Viktor Janukovič rekao je danas da ta zemlja planira da se kandiduje za dobijanje domaćinstva Zimskih Olimpijskih igara 2022. godine.

Izvor: MT

Petak, 28.05.2010.

17:01

Default images

Januković je prilikom posete gradu Lavovu rekao da zvaničnici OSU počinju da rade na pripremi kandidature za ZOI i da za taj veliki posao "ima dovoljno vremena".

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) će domaćina ZOI 2022. godine izabrati 2015. godine.

Ukrajina će zajedno sa Poljskom organizovati Evropsko fudbalsko prvenstvo 2012. godine, a Januković je obišao radove u Lavovu, pošto Ukrajina kasni sa pripremama.

Evropska fudbalska unija (UEFA) je u nekoliko navrata upozorila Ukrajinu da bi zbog kašnjenja mogla da izgubi organizaciju Evropskog prvenstva.

Predsednik UEFA Mišel Platini nedavno je izjavio da bi ta organizacija mogla da zamoli Nemačku ili Mađarsku da sa dva stadiona budu ko-organizatori turnira.

Mediji spekulišu da će od ukrajinskih gradova domaćini Evropskog prvenstva biti samo Kijev i Donjeck, a da će Lavov i Harkov biti izostavljeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: