Blekpul u Premijer ligi!

Prvi put u svojoj istroriji fudbalski klub Blekpul igraće u Premijer ligi, a posle 39 godina vratio se u najjaču englesku ligu.

Izvor: Uroš Ž.

Subota, 22.05.2010.

18:43

Default images

Fudbaleri Blekpula su do istoijskog uspeha došli posle pobede nad Kardifom u finalu plej-ofa Čempionšipa.

Na Vembliju Blekpul je gubio sa 1:0 i 2:1, ali je golovima Tejlora-Flečera i Ormeroda u posldenjih pet minuta prvog poluvremena došao do pobede vredne plasmana u Premijer ligu. Ranije su plasman u PL obezbedili Njukasl i Vest Bromvič Albion.

Blekpul je do plej-ofa za Premijer ligu došao kao šestoplasirani na kraju regularnog dela Čempionšipa. U polufinalu plej-ofa fudbaleri Blekpula su na obe utakmice slavili protiv favorizovanog Notingem Forseta. U prvom meču na gradskom stadionu u Blekpulu domaći tim je slavio sa 2:1 iako su gubili sa 1:0. U revanš susretu Notingem Forest je vodio sa 1:0 sve do 56. minuta, ali je D.J. Kembel sa tri gola doneo preokret svom timu i pobedu od 4:3.

Blekpul – Kardif siti 3:2 (3:2)
(Adam 13, Tejlor-Flečer 40, Ormerod 45 – Čopra 9, Ledli 37)
Jan Halovej (FoNet)
Kardif je do finala plej-ofa stigao posle eliminacije Lester sitija. Klub iz Velsa je odlično otvorio utakmicu u Londonu i poveo preko Čopre u sedmom minutu. Blekpul je došao do izjednačenja samo šest minuta kasnije, strelac je bio Adam. Kardif je posle gola Ledlija u 37. minutu ponovo poveo sa 2:1, a promociju u Premijer ligu Blekpulu su doneli Tejlor-Flečer i Ormerod golovima u 40. i 45. minutu.

Blekpul je poslednji put nastupao u najjačoj ligi Engleske u sezoni 1970/71. Na početku sezone klub sa severo-zapada Engleske nije bio ni u širem krugu favorita za plasman u Premijer ligu. Blekpul je osnovan daleke 1887. godine, fudbaleri Blekpula igraju na gradskom stadionu kapaciteta 12.555 mesta, a menadžer tima je Jan Halovej koji je na klupu Blekpula seo prošlog leta.

Za Blekpul nastupa Hamer Bouza reprezentativac Alžira i učesnik Svetskog prvenstva kao i Danijel Nardielo, igrač koji je u periodu od 2000-2005. godine bio na platnom spisku Mančester junajteda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: