Partizan pobedio Vošu u Novom Sadu

Fudbaleri Partizana pobedili su u derbiju 20. kola JSL Vojvodinu u Novom Sadu sa 2:1 (2:0) i zadržao korak za liderom.

Izvor: B92

Sreda, 24.03.2010.

17:37

Default images

Šampion je nastavio seriju pobeda u drugom delu sezone, a dvostruki strelac za ’crno-bele’ pred oko 8000 gledalaca na stadionu 'Karađorđe' bio je Kleo. Brazilac je oba gola postigao glavom, prvi na početku, a drugi na kraju prvog poluvremena. U nastavku meča Vojvodina je preuzela kontrolu, konstantno napadala ali stigla samo do jednog gola koji je postigao Đurovski u 56. minutu.

Partizan je sjajno otvorio meč jer je već u trećem minutu savladao Brkića. Lomić je izveo korner sa desne strane, prebacio loptu na drugu stativu gde je najbolji u skoku bio Kleo koji je pogodio za rano vođstvo.
partizan.rs
Međutim, samo minut kasnije goste je zadesio maler jer je kapiten Mladen Krstajić zbog povrede morao da napusti igru, a zamenio ga je Vojislav Stanković.

Šampion je i pored toga igrao sigurno u odbrani, kontrolisao je loptu na sredini terena pa je i dalje ugrožavao Brkića. Posle nekoliko polušansi, u samom finišu prvog dela Kleo je ponovo iskoristio svoju sjajnu igru glavom i doneo dva gola prednosti ’crno-belima’. I ovaj put loptu mu je na penal ubacio Lomić. Partizan je pet minuta ranije mogao da povede 2:0, ali je Tomić posle loše intervencije Brkića neuspešno lobovao golmana Vojvodine.

Već na poluvremenu meča Goran Stevanović je napravio prvu izmenu. Izveo je Almamija Moreiru, a uveo Radosava Petrovića koji je uz Fejsu bio drugi zadnji vezni igrač na terenu. Nešto defanzivnija postava Partizana ipak nije sprečila goste da u nastavku krenu maksimalno ofanzivno kako bi stigli bar do izjednačenja.
partizan.rs
Konstantni napadi ’lala’ doneli su i rezultat u 56. minutu kada je posle akcije Tadića i Mrđe po levoj strane Đurovski bio sam na penalu odakle je lako savladao Božovića, po prvi put u drugom delu sezone. Vojvodina je i pre gola imala nekoliko sjajnih šansi, ali novosadski napadači nisu bili uspešni.

Posle ovog gola Vojvodina je nastavila još ofanzivnije, što je Partizan koristo za brojne kontre. Stevanović je odmah u 60. minutu napravio novu izmenu, izveo je i drugog plejmejkera Sašu Ilića, a uveo znatno Lamina Dijaru. Senegalac je do kraja utakmice maksimalno koristio svoju brzinu, ali i pored nekoliko sjajnih prilika nije uspeo da postigne gol. Najbolju je propustio u 74. minutu kada je sam izašao ispred Brkića posle centaršuta Kneževića ali je reprezentativni golman uspeo da vrhovima prstiju skloni loptu.

U sudijskoj nadoknadi Vojvodina je ipak uspela da postigne željeni gol, ali je Stjepanović uz još jednog saigrača bio u čistom ofsajdu pa je ostalo 2:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: