Kličku titula, pobeda Borovčanina

Ukrajinac Vladimir Kličko pobedio je u Dizeldorfu Edija Čejmbersa (SAD) nokautom u 12. rundi, odbranivši tako titulu u teškoj kategoriji u WBO i IBF verzijama.

Izvor: B92

Nedelja, 21.03.2010.

10:19

Default images

Viši i teži Kličko dominirao je tokom celog meča, a nekoliko sekundi pre kraja oborio je Čejmbersa, kome je bilo potrebno nekoliko minuta da se oporavi. 33-godišnji Kličko sada ima 54 pobede, od čega 48 nokautom i samo tri poraza. Čejmbersu je ovo bio drugi poraz u 37 mečeva. U uvertiri, srpski bokser Nenad Borovčanin savladao je Nemca Pasija u 2. rundi.

Meč je odigran pred 51.000 gledalaca i to je bio drugi uzastopni vikend da boks meč privuče više od 50.000 gledalaca, pošto su se prošle nedelje u Dalasu borili Mani Pakjao i Džošua Kloti.

Kličko je tokom većeg dela meča koristio prednost u visini, kao i u dužini ruku, upućujući udarce ka Čejmbersu, bez ozbiljnijeg pokušaja za nokaut. Čejmbers je u nekoliko navrata tokom prvih par rundi pokušavao da pogodi glavu svog protivnika.

Čejmbers je, znajući uobičajenu taktiku svog rivala, u drugoj rundi rvačkim zahvatom oborio Klička, pa je Ukrajinac do kraja meča uglavnom bio na sigurnoj distanci. Kličko je, nakon što je završio na podu ringa, počeo agresivnije da napada Čejmbersa koji je par puta dobio par ozbiljnih udaraca desnom rukom.

Kako se borba nastavljala, Kličko je sve više i više „trošio“ Čejmbersa, koji je po Ukrajincu „na mentalnom planu odustao posle šeste runde“.

Iako je delovalo da će uspeti da se održi na nogama i na distanci, Čejmbers je posustao samo deset sekundi pre kraja meča, posle strahovitog levog krošea Klička. Samo pet sekundi pre kraja, sudije su proglasile pobedu Klička.

Bila je to Kličkova četvrta uspešna odbrana WBO titule i meč bez poraza još od marta 2003. godine. Čejmbersu je to bio prvi poraz posle 26 meseci, kao i prvi poraz nokautom.

Uvertira za meč između Klička i Čejmbersa bio je duel srpskog boksera Nenada Borovčanina i Nemca Džonatana Pasija. Srpski bokser je serijom udaraca u telo prisilio Pasija da već u drugoj rundi preda borbu.



Bila je to 25. pobeda Borovčanina iz isto toliko mečeva. Srpski bokser je 18 borbi rešio nokautom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: