Lukić istražuje 'slučaj Ćosić'

Predsednik Crvene zvezde Lukić formirao je komisiju koja ispituje okolnosti pod kojima je Uroš Ćosić, tada šesnaestogodišnjak, prešao u CSKA, piše Politika.

Izvor: B92, Politika

Petak, 22.01.2010.

14:06

Default images

Komisija je proverila sve okolnosti, uzela izjave od svih učesnika i očekuje se da narednih dana preda izveštaj Lukiću, piše beogradski dnevni list, a "utvrđeno je da je bivši sportski direktor Ivić nesavesnim obavljanjem dužnosti odbio da potpiše ugovor s Ćosićem, uprkos tome što su direktor omladinske škole Zlatko Krmpotić i treneri insistirali na tome."

Na ovaj način Zvezda je oštećena za više miliona evra. Utvrđeno je da je u Ćosićevom transferu učestvovao i Lukićev bivši savetnik za sportska pitanja i nekadašnji sportski menadžer kluba Stevan Dika Stojanović.

Posebno je istaknuto da je Stojanović zloupotrebio položaj i porodicu Ćosić odveo u Moskvu. Komisija je nedavno dobila i fotografije s potpisivanja ugovora Ćosića s CSKA, na kojima se pored bivšeg Zvezdinog igrača vidi i Stojanović.

Zbog svega toga je sa Stojanovićem raskinut ugovor o radnom odnosu, pa on više nije ni zaposlen u Crvenoj zvezdi. Nakon što dobije izveštaj, predsednik Lukić će ga proslediti Zvezdinom pravnom timu, koji će potom pripremiti krivične prijave za zloupotrebu službenog polažaja, jer je Crvena zvezda registrovana kao udruženje građana, kao i za naknadu štete.
www.crvenazvezdafk.com
Stevan Stojanović je povodom teških optužbi na njegov račun oko 'slučaja Ćosić' i najave podnošenja krivične prijave rekao da su to "budalaštine".

"Neka pričaju šta hoće, a kada dođe vreme, reći ću sve što imam," prenosi Politika Stojanovićeve reči.

Ilija Ivić, bivši sportski direktor Crvene zvezde, rekao je sa "nema nikakav komentar".

Ivić je dodao da je "više nego korektan prema Zvezdi", da je kao sportski direktor imao ugovor na dve godine, ali da se odrekao polovine primanja koja mu sleduje po ugovoru.

"Sada su čelnici Zvezde na potezu i čekam da konačno počnu da ispunjavaju dogovorene obaveze. Treba da mi isplate ono što mi po ugovoru pripada samo za jednu godinu i to u 12 jednakih rata. Zar to nije više nego korektno s moje strane. Nije tačno da sam Crvenu zvezdu tužio Arbitražnom sudu u Lozani, što ne znači da to neću uraditi, ukoliko i dalje budu ignorisali obaveze koje imaju prema meni," rekao je Ivić za Politiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: