FMP pobedio Banvit, Đurović srećan

Košarkaši FMP Železnika savladali su turski Banvit kod kuće sa 82:74 u drugom kolu Evročelendža i sada imaju dve pobede.

Izvor: B92

Utorak, 01.12.2009.

19:52

Default images

Iako su gosti na poluvremenu imali sedam poena prednosti, FMP je u trećem periodu preokrenuo rezultat, a meč je definitvno prelomljen poenima Čovića na tri minuta do kraja (74:65). Centar Miroslav Raduljica imao je 22 (10-14 za dva) poena i 10 skokova, Protić je ubacio 17 (4-6 iz igre), Jeremić 16 (6-10 iz igre), a Čović je ostvario 15 poena (5-9 iz igre) i 7 asistencija.

U ekipi Banvita najbolji je bio Lens Vilijams, nekadašnji centar Bosne, sa 14 poena i 2 skoka, Baris Ešćan takođe je dao 14, a Ibrahim Jildirim ubacio je 11 poena. Srpski košarkaš Goran Ćakić igrao je 18 minuta, ali bez zapaženijeg učinka – po 1 poen (0-4 iz igre), skok, ukradena i izgubljena lopta.

Krajem prve i početkom druge deonice centralni igrač bio je Jildirim, koji je ubacio osam uzastopnih poena, a posle koša Heršeka bilo je 26:17 za Banvit.

Turci su uspeli na odmor da odu sa +7, ali već na startu drugog poluvremena razigrao se Jeremić – bek-šuter tima iz predgrađa dao je prvih deset poena i preokrenuo rezultat.

Od tog trenutka ekipa Vlada Đurovića kontrolisala je rezultat i održavala blagu prednost sve do spomenutih poena Čovića za nedostižnih devet razlike na tri minuta do kraja.

U prvom kolu FMP Železnik je pobedio Okapi u gostima sa 79:78, a u trećoj rundi ’Panteri’ se sastaju sa letonskom Rigom.

Đurović: "Još dve pobede kod kuće"

BB
Trener FMP-a Vlade Đurović ocenio je da je njegov tima već završio pola posla oko plasmana dalje.

"Za plasman u drugu fazu takmičenja potrebne su nam još dve pobede na domaćem terenu. Mislim da je Banvit, klub sa velikim i stabilnim budžetom, ubedljivo najjača ekipa u našoj grupi. Znali smo da su nosioci igre Banvita trojica američkih igrača, od kojih Vilijams igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali su se na ovom susretu posebno istakli sjajni turski šuteri".

Đurović je dodao da njegov igrači ove sezone igraju po sistemu toplo-hladno.

"Očekivao sam da nam povratnik Branko Cvetković svojim iskustvom pomogne u stabilizaciji forme, ali on je ubrzo pronašao novi angažman u inostranstvu. Objektivno gledajući, jedini kiks nam se desio u prošlom kolu regionalne NLB lige protiv Cedevite u Železniku".

Trener Banvita Orhan Ene naglasio je da gosti nisu odigrali korektno u odbrani tokom čitavog susreta, što je, prema njegovom mišljenju, glavni razlog poraza.

"Večeras je odigrana zanimljiva utakmica u kojoj su se sastale ekipe sa dosta mladih i perspektivnih igrača. Cenim sistem rada FMP-a, o kome sam čuo dosta lepog"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: