Fudbaleri Vigana plaćaju navijačima

Fudbaleri engleskog Vigana odlučili su da navijačima koju su putovali u London da bi ih bodrili na utakmici protiv Totenhema nadoknade sve troškove puta.

Izvor: B92 Engleska
Podeli

Takvu odluku prvotimci Vigana doneli su zbog ponižavajućeg poraza od čak 9:1. Oni su istakli da ih je sramota i da žele da se izvine navijačima tako što će platiti njihove ulaznice.

"Kao profesionalci koji žive od fudbala osramotili smo i sebe i klub. Stidimo se naše igre i najmanje što možemo da uradimo je da svim navjačima koju su nas, uprkos debaklu, bodrili na ’Vajt Hart Lejnu’ pokrijemo sve troškove", rekao je kapiten Vigana Mario Melkiot.

"Sada je važno da se uzdignemo, koncentrišemo na trening i sačekamo narednu nedelju. Bitno je da naše navijače i njihovu podršku ne uzimamo zdravo za gotovo", zaključio je Melkiot.

Vigan trenutno zauzima 15. mesto na tabeli engleske Premjer lige, a na utakmici protiv Totenhema primio je čak osam golova u drugom poluvremenu i doživeo najteži poraz u istoriji kluba. Džeremejn Defo bio je strelac čak pet golova u tom periodu igre.

strana 1 od 3 idi na stranu