BiH: 'Možemo u Južnu Afriku'

Reprezentacija BiH izgubila je minimalnim rezultatom od Portugala koji je imao i mnogo sreće u baražu, ali igrači Ćire Blaževića veruju u plasman u JA 2010.

Izvor: B92

Nedelja, 15.11.2009.

20:30

Default images

Portugalci su se najviše pribojavali Edina Džeke koji nije igrao na svom nivou, ali mu je u završnici malo nedostajalo da izjednači. "Takav je fudbal. Nekad je potrebno i malo sreće. Imali smo dve prečke, a pogodili smo i stativu, ali smo bez obzira na to poraženi", rekao je napadač Volfzburga.

Jedan od najtraženijih centarfora u Evropi ipak smatra da Portugal nije nepobediv.

"U revanš u Zenici ulazimo sa golom zaostatka i bez trojice bitnih igrača (Spahić, Rahimić i Muratović), ali to ne mora značiti ništa. Samo se nadam da ćemo na ’Bilinom polju’ imati veliku podršku sa tribina i mnogo više sreće nego sinoć."

Sanel Jahić uveren je da ’Zmajevi’ mogu do Mundijala 2010.

"Velika je šteta što smo poraženi, jer smo odigrali veoma dobro svih 90 minuta. Mislim da smo u pojedinim trenucima nadigrali Portugalce i to na njihovom terenu, što svakako nije mala stvar".

"Domaćnii su više držali loptu u svojim nogama, ali nisu bili konkretni u napadu. U revanšu u Zenici moramo biti spremni za svaki izazov koji bude tu pred nama. Ipak, smatram da možemo nadoknaditi ovaj poraz pred našim navijačima", završio je Jahić.

Strelac jedinog gola u Lisabonu, Bruno Alveš je zadovoljan rezultom iako je njegov tim na svom terenu nije uspeo da stekne značajniju prednost.

"Bosna i Hercegovina će se boriti do kraja. Pokušali smo ostvariti prednost sa što više golova ali, mislim da je i ovaj rezultat jako dobar. BiH ima kvalitetan tim, dobro organizovan, ali mislim da smo kontrolisali igru. Igrači oba tima zaslužuju čestitke".

"U BiH idemo da odigramo dobru utakmicu. Imamo prednost, ali se nećemo orijentisati na čuvanje našeg gola. BiH u revanšu mora napadati, a mi ukoliko uspemo uspostaviti našu igru plasiraćemo se na smotru najboljih svetskih selekcija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: