Crvena zvezda domaćin Radničkom

Košarkaši Crvene zvezde dočekaće ekipu Radničkog u susretu petog kola regionalne NLB lige.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Petak, 30.10.2009.

19:23

Default images

U prošlom kolu Crvena zvezda je doživela ubedljiv poraz u Ljubljani od Olimpije, dok je Radnički takođe teško poražen, od Budućnosti u Kragujevcu, tako da obe ekipe u susret ulaze sa namerom da poprave loš utisak.

Košarkaš Crvene zvezde Oliver Stević veruje da će njegova ekipa prikazati znatno bolje igre, kada se vrate povređeni Bjelica i Kešelj.

Nosimo dres Zvezde, samim tim i veliku odgovornost bez obzira na probleme sa kojima smo suočeni. Ne tražim alibi u povredama Bjelice i Kešelja, ali biće to druga slika kada se kompletiramo. Verujem u ovu ekipu, uz dobar rad i podršku koja nam je potrebna, slike iz Tivolija neće se ponavljati u nastavku sezone“ rekao je Oliver Stević.

Vukašin Aleksić, plejmejker Radničkog, veruje da će težak poraz od Podgoričana biti dobra motivacija za njegovu ekipu za susret sa Crvenom zvezdom.

Imali smo stvarni iznenađujući start sezone, ali Podgoričani su nas spustili na zemlju. Bilo je to pravo otrežnjenje, težak udarac posle koga smo videli gde se nalazimo. Naš osnovni cilj je da i naredne sezone igramo NLB ligu, što znači da je prvi korak izbegavanje poslednjeg mesta. Zadatak nam otežava činjenica da se broj klubova smanjuje, ali niko ne može da nam oduzme pravo da verujemo u uspeh“, rekao je Aleksić.

Kao glavni problem, Aleksić navodi to što se ekipa kasno kompletirala, ističući kako i 'crveno-beli' imaju sličan problem..

Pantić i ja smo stigli pred sam početak sezone, zatim se i Vuksanović povredio. Igramo od sjaja do očaja, ali vreme radi za nas. Napredak je očigledan na svakom treningu i meču. Crvena zvezda je u sličnoj situaciji kada je u pitanju kompletiranje ekipe. To jeste činjenica, ali svi dobro znamo šta predstavlja Crvena zvezda. Naš rival se nalazi u teškoj situaciji, do sada ima samo jednu pobedu i sigurno će biti silno motivisan. 'Crveno-beli' su veliki favoriti, dok mi nemamo šta da izgubimo. Jedini imperativ ispred nas je da odigramo na visokom nivou i pokažemo napredak. Bilo bi sjajno da to bude dovoljno za pobedu“, veruje Aleksić.

Aleksić smatra da je glavno oružje Crvene zvezde kolektivna igra.

Zvezda se za razliku od prošle sezone najviše oslanja na kolektivnu igru. Opasnost preti sa svih strana“, istakao je osvajač šampionskog prstena NLB lige prošle sezone sa Partizanom.

Meč Crvena zvezda – Radnički igra se u subotu u hali "Pionir" od 19 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: