Južna Afrika ostala bez selektora

Brazilski trener Žoel Santana napustio je funkciju selektora fudbalske reprezentacije Južne Afrike zbog loših rezultata.

Izvor: B92, Skysports

Ponedeljak, 19.10.2009.

22:38

Default images

Fudbalski savez Južne Afrike i Santana postigli su sporazumni raskid ugovora, a ime novog kandidata za selektora trebalo bi da bude poznato posle sastanka Upravnog odbora Saveza u petak. Navijači i javnost kritikovali su Santanu posle poraza od Islanda, što je osmi poraz u devet mečeva od juna.

Žoel Santana je na mesto trenera došao u aprilu 2008. godine, kada je zamenio zemljaka Karlosa Pareiru. Bivši trener Flamenga tada je smatran čudotvorcem zbog uspeha sa klubom, ali kritičari su mu zamerali to što nikada nije predvodio neki nacionalni tim.

Osim toga, Santana je loše poznavao engleski i stoga je imao problema u komunikaciji. Brazilac ima 60 godina, a plata mu je bila 200 hiljada dolara mesečno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: