KKCZ: Izabran UO, nema predsednika

Na sednici Skupštine KK Crvena zvezda izabran je novi Upravni odbor, ali još nije poznat predsednik kluba.

Izvor: B92

Sreda, 14.10.2009.

20:29

Default images

Prema novom Statutu, UO će birati prvog čoveka kluba. Zoran Drakulić, predsednik Skupštine, rekao je da će se sastanak UO održati za sedam do deset dana i da će tada biti izabran Izvršni odbor, koji će činiti predsednik, četiri potpredsednika i dva člana UO. Ostavka Slobodana Vučićevića nije usvojena, a on će ostati član Upravnog odbora.

Zoran Drakulić je naveo da je želja svih u klubu da Vučićević ostane na funkciji predsednika.

"Nismo dobili dodatna objašnjenja za Vučićevićevu ostavku, pa je nismo usvojili.
Beta
Razumem da se istrošio, ali predsednik će ubuduće imati ogromnu podršku. A, i ne očekujemo od Vučićevića da izdvoji lična sredstva, to smo pokrili na druge načine", rekao je Drakulić.

Budžet Zvezde za ovu sezonu biće prepolovoljen u odnosu na prethodnu, pošto i 'crveno-beli', prema rečima Drakulića, imaju poteškoće zbog svetske finansijske krize.

Drakulić je dodao i da je pokrenuta inicijativa za izgradnju klupskih prostorija sa terenima, pošto je objekat na Malom Kalemegdanu, koji Zvezda trenutno koristi, upotrebljiv samo tokom leta.

Boža Maljković je rekao da je najbitnija odluka Skupštine promena statuta i formiranje brojnog UO zbog čega Zvezda ubuduće neće zavisiti od jednog čoveka.
Beta
"Zadatak je da stvorimo tim u odelima i kravatama, koji će Zvezdu držati na duži period, ne na godinu dana... A verujte, biće u tom timu jakih igrača", izjavio je Maljković i dodao da se on neće baviti sportskim pitanjima u klubu.

"Naredne dve godine svejedno ne možemo u Evroligu. Zato moramo da mislimo i na mlađe generacije, da napravimo tu našu kasarnu, Zvezdinu kuću. Da, ako ne daj Bože dođe do privatizacije, iza nas ostane neki trag. A Zvezda sada nema ništa, možda dve loše kucaće mašine", dodao je Maljković.

Upravni odbor činiće 25 članova među kojima su Zoran Drakulić, Slobodan Vučićević, Božidar Maljković, Klod Kolarov, Toplica Spasojević, Bojan Radun, Nenad Šarenac, Ranko Žeravica...

Osim najbitnijih odluka, Skupština kluba rešila je da nagradi reprezentativca u taboru 'crveno-belih' za uspehe od prošlog leta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: