Ben Valas ponovo u Pistonsima

Detroit Pistonsi potpisaće na jednu godinu Bena Valasa, slobodnog agenta koji je već igrao za 'klipove' i u to vreme bio jedan od najboljih defanzivaca u NBA.

Izvor: B92, ESPN

Subota, 08.08.2009.

20:15

Default images

'Big Ben' bi početkom sledeće nedelje trebalo da potpiše za veteranski minimum od 1,3 miliona dolara. Valas je prethodnu sezonu igrao za Klivlend Kavalirse, a ovog leta je trejdovan u Finiks Sanse za Šakila O'Nila. Međutim, Sansi su otkupili poslednju godinu njegovog ugovora pa je postao slobodan agent.

Iskusni centar je u leto 2006. trejdovan iz Detroita u Čikago Bulse sa kojima je potpisao ugovor na 60 miliona dolara. Prelazak u Čikago negativno je uticao na Valasa. Tokom dve godine u 'vetrovitom gradu' nije uspeo da povrati svoju dominaciju u odbrani pa je trejdovan u Kavalirse.

Plan Detroita je da Valas bude podrška startnom centru Kvame Braunu. Još bitnija uloga Valasa biće vođstvo na terenu jer pored Ričarda Hamiltona i Tajšona Prinsa on je jedini igrač koji je u sezoni 2003/2004 osvojio NBA prsten sa Pistonsima.

Pistonsi će ove sezone pokušati da vrate dominaciju na istoku koju su izgubili od Boston Seltiksa, Klivlend Kavalirsa ali i Orlando Medžika. Prvi potez koji su napravili jeste dovođenje mladih igrača ofanzivnih karakteristika, Čarlija Vilanueve i Bena Gordona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: