KR:"Primera bolja od Premijer lige"

Fudbaler madridskog Reala Portugalac Kristijano Ronaldo veruje da će naredne sezone španska Primera po kvalitetu nadmašiti englesku Premijer ligu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2009.

16:27

Default images

‘Kraljevski klub’ je prošlog meseca uzdrmao fudbalski svet astronomskim transferima na koje je potrošio 200 miliona funti, kako bi na 'Santijago Bernabeu' doveli Kristijana Ronalda, Kaku, Karima Benzemu. Portugalski reprezentativac tvrdi da će ti transferi povećati kvalitet španske lige koja će, prema njegovim rečima, naredne sezone nadmašiti Premijer ligu.

"Premijer Liga je veoma kvalitetno takmičenje, ali mislim da će Primera naredne sezone biti malo kvalitetnija zbog igrača koji dolaze u Španiju", rekao je Ronaldo.

"Obe lige će biti veoma dobre, međutim pojačanja koja dovodi predsednik Reala Florentino Peres daju prednost španskom fudbalu. Primera će ove godine biti spektakularno takmičenje. Svi fudbaleri su veoma kvalitetni, a sudije više štite igrače", dodao je najskuplji fudbaler planete.

Naredne godine se mnogo očekuje od ‘kraljevskog kluba’ koji iza sebe ima razočaravajuću sezonu bez trofeja, a da stvar bude još gora njihov najveći rival Barselona osvojila je triplu krunu, pošto je trijumfovala u Primeri, Kupu Kralja i LŠ.

Devetostruki evropski prvak očajnički će pokušati da popravi utisak, a motiv više za Madriđane je činjenica da se finale elitnog evropskog takmičenja naredne godine igra baš na stadionu 'Santijago Bernabeu' i Ronaldo je ubeđen da je njegov novi klub jedan od glavnih kandidata za plasman u finale.

"Osvojiti LŠ na domaćem terenu, to je ostvarenje sna. Siguran sam da možemo da ostvarimo taj cilj, pogotovo sa sastavom koji nam je na raspolaganju", istakao je Ronaldo, koji će u ponedeljak, u 21:00 časova, biti i zvanično predstavljen kao novi igrač Reala.

"Međutim, moramo biti svesni da je Barselona imala fantastičnu sezonu i da su igrali odlično. Imaju dobar tim i sjajnog trenera. Biće to težak duel, kako u Španiji tako i u Evropi, ali, takođe i lepo iskustvo za sve igrače. Siguran sam da je pred nama odlična sezona", zaključio je Ronaldo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: