Mari dobio maratonski triler

Britanac Endi Mari prošao je u četvrtfinale Vimbldona pobedom nad Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom u pet setova - 2:6, 6:3, 6:3, 5:7, 6:3.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.06.2009.

23:32

Default images

U sjajnom meču koji je igran pod zatvorenim krovom centralnog terena i koji je trajao nešto manje od četiri sata, favorit domaće publike uspeo je da savlada do sada najveću prepreku na putu do finala. Naredni protivnik Marija biće Španac Huan Karlos Ferero koji je sa turnira izbacio osmog nosioca Francuza Žila Simona posle tri seta - 7:6, 6:3, 6:2.

Stanislas Vavrinka odigrao je sjajan meč, ali je uporni Mari uz veliku podršku domaće publike uspeo da se vrati nakon gubitka prvog seta i trijumfuje.

Švajcarac je fenomenalno otvorio duel i ujedno smirio publiku na centralnom terenu. Vavrinka je već na startu dva puta oduzeo servis Britancu, i uz svoja dva servis gema brzo je poveo sa 4:0. Do kraja seta Mari nije uspeo da se vreti i Vevrinka je poveo sa 1:0 u setovima.

Ipak, Mari nije pomislio na predaju, što je i pokazao u drugom setu. Vavrinka se dobro držao do osmog gema kada je Mari napokon uspo da mu slomije otpor, napravi brejk, a zatim i odservira za 1:1 u setovima.

Treći period bio je sličan drugom. Teniseri su držali svoje servise do finiša kada je Švajacarac ponovo popustio. Mari je prvo brejkom došao do 4:3, a zatim je u devetom gemu još jednom oduzeo servis protivniku za prekoret i vođstvo od 2:1.

Činilo se da je to kraj borbe odličnog Švajcarca, ali to se nije dogodilo. Britanac je pritiskao servis Vavrinke tokom većeg dela četvrtog seta, a na kraju je sam popustio. Vavrinka je ključni brejk napravio u 11. gemu, a potom je uz malo problema uspeo da odservira za 7:5 i 2:2 u setovima.

Odlučujući period domaći favorit savršeno je počeo. Dobio je svoja dva servis gema, a uz to je napravio ibrejk za velikih 3:0. Ipak, Vavrinka se ponovo 'digao', uzvratio je istom merom i izjednačio na 3:3.

Mari je seriju Švajcarca uspeo da prekine, a onda je u osmom gemu nakon velike borbe i napravio odlučujući brejk. Prve dve brejk prilike Vavrinka je uspeo da neutralizuje, ali kod treće je popustio, delom i zbog glasne reakcije publike tokom poena. U sledećem gemu Mari je odservirao relativno smireno za meč i odbranu poena od prošle sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: