Ponedeljak, 29.06.2009.

23:32

Mari dobio maratonski triler

Britanac Endi Mari prošao je u četvrtfinale Vimbldona pobedom nad Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom u pet setova - 2:6, 6:3, 6:3, 5:7, 6:3.

Izvor: B92

Mari dobio maratonski triler IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Dermendziev

pre 14 godina

Nikako mi nije jasno zasto je Stanislas tako zurio(umesto da polako igra,ima odlican servis i razigravanje)u sobstveni poraz.Moze biti: smetalo mu gromoglasno navijanje fudbalsih fanata,koji su pogresili stadion!

pratt

pre 14 godina

Beogradjanin tvoj komentar nema mnogo osnova sto se tice meca Marej Vavrinka jer od ove godine na centralnom terenu pored krova postoje i reflektori, sto do ove godine nije bio slucaj, tako da nece vise biti prekidanja meceva na centralnom terenu

Zaza

pre 14 godina

@ Zenevljanin, potpuno se slazem sa tobom da je Endi genijalan igrac. Podseca me nekako na Rafu, i njega ovde na pocetku njegove karijere nisu komentatori bas obozavali da bi ga danas slavili i do neba uzdizali, obojica nam daju epske predstave u odbrani ali kad "opale" vinere iz nemogucih situacija i uglova to je da coveku zastane dah.

Sto se tice publike nemam nikakve primedbe, jedino odusevljenje zbog nacina na koji navijaju za svoje. Bez nesputanosti i bez straha da pokazu svoju radost, svoje odusevljenje, svoj trijumf. Eksplozivnoscu govora tela. Sta ces lepse od takvog slavlja i slobode izrazavanja svojih stavova na jednom sportskom dogadjaju tog znacaja. Tu se, inace, nasa misljenja razilaze jer aplauzi nekako skoro misticno utihnu kad protivnik postigne poen a i tada se mogu pripisati malobrojnoj publici koja je mahala svajcarskim zastavama. Bar na ovom mecu. A verujem da ce biti jos intenzivnije i burnije na sledecim Endijevim mecevima. Za divljenje, bar sto se mene tice. Pozdrav,

15th GS for Roger!

pre 14 godina

Sudije su bile krajnje nekorektne prema Stanislasu. Slazem se, stvarno je neverovatno da je Marej-u da 1. servis na brejk loptu za Vavrinku! Sramota.
Jedno je sigurno, Marej ima kvaliteta i to jako puno, ali zbog gledaoca, zbog tenisa bi trebalo da nestane sto pre sa vrha ATP liste... Ima retko ruzan i odvratan stil igre! Igraci poput njega i Simona ne zasluzuju da budu tu gde jesu... Nadal je bio jako slican njima, ali je sve to promenio! Po meni, Federer i Djokovic igraju najlepsi tenis iz mnogo razloga, a najvazniji je sto NE CEKAJU gresku protivnika!
Nepravedan je i zreb... Sa kim sve Marej igra do finala??? Iskreno, najvise bih voleo da ga Hjuit dobije u polufinalu!

Beogradjanin

pre 14 godina

@Ofk

Kakav si ti covek kontras. U svemu i na svakom komentaru si u kontri.Sta ti volis covece i koga. Nikoga. U sukobu si sa samim sobom

A sada o Mareju. Decko se provukao. Drugo igralo se maltene do kasno u noc van svih pravila da se pola cetvrtog seta i ceo peti set ne bi igrao danas. setite se prosle godine Noletovog meca. Kada je zbog kise odlagano i kadasu se stvorili uslovi za igru i kada je moglo da se zavrsi isti dan njega prebace za sutra dan da dovrsi cetvrti i peti set. To je kao nov mec, a onda opet sutra dan ponovo na teren. Sta radi interes i lova.Da nije bio u pitanju Marej mec bi se nastavio danas

Branko

pre 14 godina

Publika je vrh. Celo vreme napeto iscekuju i onda skacu i deru se ali ne, nije viner Mareja, nego mreza Wawrinke?!
Kako je moguce navijati za onakav kontratenis?
Marej je svoj stil na ovom mechu doterao do krajnosti. Wawrinka ga je skroz procitao i iscedio ga kao krpu. Wawrinka-dobar, odlican teniser, pokazao je kako treba igrati sa takvim smarachima kao Marej. Nikako ne srljati u greske i ne gubiti zivce zbog dosadne igre protivnika nego se upustiti u razmenu udaraca. Publika je prosto progurala na silu Mareja u sledece kolo ali su se dobro videli krajnji njegovi dometi-to nije osvajanje GS niti prvo mesto na ATP listi.
Cestitam jos jednom Wawrinki koji je igrao pametno sa mnogo lepih udaraca koji su me podsetili na Federera.

Djole

pre 14 godina

jeste primetili da su od 8 cetvrtfinlista, cak njih 5 bivsi osvajaci gren slem titula.
1) Federer- sta god mislili o njemu, covek ima 14 GS titula ( ja ga inace ne podnosim!)
2) Hjuit- drago mi je sti je konacno usao u neko cetvrfinale, jer decko igra lep tenis, za razliku od nekih (vidi pod Karlovic i Rodik)
4)Roddick- jednostavno covek je osvojio taj US open, iako po meni trenutno igra bolji tenis nego tada, ali jednostavno covek je iskoristio vakuum izmedju ere Sampras-Agasi i ere Federera.
5) Djokovic- potpuno zasluzeno uzeo taj jedan GS
Od ostale trojice dvojica su stvarno veliki igraci, iako nemaju GS:
Marej- sta god mislili o njemu covek je verovatno trenutno najbolji igrac na betonu( nadam se ne zadugo)
Has- velika legenda. Bio broj 2 na svetu, da nije bilo povreda uzeo bi GS 100%.
Karlovic- bilo bi strasno za tenis da on osvoji titulu. Ali, ne znam sto njemu ludi zameraju( medju njuma i Federer) zameraju sto on igra tako. Pa sta treba on da radi. Da se skrati i da namerno servira sa pola snage. Covek koristi svoje prednosti, a i od svih Hrvata mi deluje kao najbolji lik.
Sve u svemu, bilo bi ovo najboljih 8 u poslednjih par godina da je tu i Nadal!
Od svih ucesnika mislim da je jedini bivsi osvajac GS koji nije usao u cetvrtfinale-Safin! Mozda gresim ali ne mogu da se setim vise nikoga.

ivka

pre 14 godina

Zasto bas sad kazete triler?I to povezujete sa ovim likom koji svakako nije tome dorastao ...on je anti umetnik u svakom smislu!Koliko je tenis napredovao kroz meceve Rafe Nadala i Novaka,Federera,ovaj kilavi ga unistava..svaka njegova pobeda je teranje protivnika na greske i zato su njegovi mecevi losi cak i kad pobedi Federera,Nadala ili Djokovica

srba

pre 14 godina

Pa ovo nije tenis!!!! Sramota, samo igra defanzivno. Ovaj Marej ne igra tenis, samo ubacuje loptu u teren. samo da ispadne, sada ili protiv rodika, zgadio mi se

Vic Mackey

pre 14 godina

Ovaj Mari se krajnje nesportski ponasa jer nakon svakog poena ispusta neartikulisane krike bilo da izgubi ili da osvoji poen, dalje ponasanje njegovog boksa je kao da su na bokserskoj reviji a ne na teniskom mecu.Takodje ostaje nejasno iz kog razloga je snimatelj meca konstantno prikazivao grupu tinejdzera koji su se ponasali krajnje vulgarno i time narusili ugled centralnog terena .Zakljucak je da se na ovogodisnjem Wimbledobnu tolerisu raznorazne stvari samo da bi miljenik domace publike(iako mi nije jasno kako nekome on moze biti miljenik) dosao do titule , ali juce je pokazao mnoge svoje slabosti pre svega da nema kondicije da igra na visokom nivou 5 setova, a svi znaju da najvecima u ovom sportu nije problem da ni posle 5 sati na terenu igraju atomski tenis.

Bata

pre 14 godina

Marej - nesimpatican?? Ubica Tenisa?? Odrace ga Nole?? Boze sacuvaj, koliko zlobe prema ovom igracu na ovom sajtu. Wawrinka i Marej su se borili kao lavovi u 5 setova. Djokovic bi se predao da je izgubio prvi set i morao igrati do petog. Videli smo nase invalide sta rade kada nabasaju na malo jaceg protivnika. Ona mala Amerikanka, koliko god vam bila antipaticna, razbi JJ kao Bugarsku Skupstinu. A za Anu da nepricam. Eno vam 'simpaticni' Troicki - 30 u svetu, pa smo videli kakav je otpor pruzio Mareju. Ma cutite bre.

Igysa

pre 14 godina

Marej ima sjajnu igracku inteligenciju i mentalno je jak kao Nadal ! on ce i uci u finale Wimbledona kao sto sam najavio.. ako ce igrati sa Federerom pobedice, ako bude igrao sa Novakom izgubice !

Goran

pre 14 godina

@nikol dž. femija:
Koga jos interesuje Marejeva majka? Covece, mene nije sramota kad Skoti ispadaju stoka, nego kad to rade Srbi. Naravno da mi ne pada na pamet da komentarisem ponasanje Marejeve majke. Jesam li losiji Srbin zbog toga?

shilja

pre 14 godina

(fsfa, 30. jun 2009 01:24)
komentar 29 > uglavnom se slazem,ali da Braitanci imaju mentalitet pobednika!? Nisam to primetio ni u jednom sportu,a kamolu u tenisu ( pitaj Henmana hahaha) Iskreno,neko sa jacim zivcima (citaj Federer) bi to resio opusteno...i da,go Novak (al steta sto ide na Fedexa)

Александар БЛ

pre 14 godina

@коментар 35
Баш ми је драго да је неко примјетио и указао на два најспорнија момента у мечу!
Уколико се изузме критично понашање публике...
Да будем објективан, за Мареја имам јако мало симпатија и дијелом је моја реакција посљедица тога, али онаква реакција судије и додјељивање првог сервиса на брејк лопту у моментима кад се ломи меч је страшна. Такође, шта рећи за аут линијског судије... Још једном страшно да страшније не може... Још је то урађено на крајње перфидан начин да нема шансе да приговориш, а да не добијеш етикету идиота који шири приче о теорији завјере!!!
Поздрав

Neupućen

pre 14 godina

Molim TV B92 da prilikom prenosa Murray-evih mečeva stave oznaku "ne preporučuje se mlađima od 16 godina" da deca ne bi dobijala stresove gledajući Murray-evu mamu kako navija.

ShoOo

pre 14 godina

(nikol dž. femija, 30. jun 2009 00:59)

Pa jako se slicno ponashaju na tribinama, samo shto ipak nisam primetio da majka A.M.-a psuje ostale navijace zato shto dovoljno ne urlaju!

Ženevljanin

pre 14 godina

Sjajan meč. Navijao sam svim srcem za Vavrinku, ali nije se moglo. Stan je odličan igrač, zaslužuje da bude u prvih 10, ali nema one 'finese', nije umetnik kao Mari, Federer ili Đoković već (izvrstan) zanatlija. Mari je veliki teniser, bez obzira što je "antipatičan" i kako mu majka navija. (To je vrlo važno:-)). On jeste najbolji odbrambeni igrač na svetu, ali je to ne samo zato što SVE stiže već i zbog toga što ume da sjajno pređe u neodbranjivi kontranapad. Prvi set je izgubio visokim rezultatom zato što je bio katastrofalno 'stegnut' pred svojim navijačima. (Uzgred, Englezi su izmislili fer-plej; korktnija publika ne postoji). Mari je favorit protiv bilo koga, do finala. Protiv Federera na travi - niko nije favorit. A ako naš Novak napravi iznenađenje i uđe u finale... ali da sačekamo... da prođe Hasa.:-)

JLVM

pre 14 godina

Da da, to je ta teniska kultura i pedigre publike kojoj nas uce da i mi treba da tezimo. Cuvena engleska skola: urlici kao u dzungli, keva koja je prestajala mec kao vodja navijaca na sipsci, freneticni aplauzi od po pola minuta na gresku protivnika... Iskreno se nadam da Marej nece daleko, samo zbog ove "kulture"

Zaza

pre 14 godina

Wawrinka, Wawrinka Wawrinka, samo jos malo strpljenja je trebalo. Drzati loptu u igri i pustiti Endija da se iznervira i da gresi.....Cemu ono srljanje i zurba? Uh, kako mi je zao....protiv Endija na Vimbldonu izgubiti u 5. setu. Ma kakav Endi, protiv cele Britanije. Vatromet Endiju je poceo daleko pre kraja meca, kazu Britanci :"Endi je to zasluzio" a onda Wawrinka uzima brejk Endiju.....ali kad postanes nestrpljiv tako se i zavrsava.

A publika? Pa, nadam se da je cela Srbija, a pre svega Beograd, gledala i ucila kako se srcem navija za svoje. Znam, ljudi su godinama u viznom logoru ali da te stvari ne vide u TV prenosima. Da zatvaraju oci pred dogadjajima i slavljima kao sto su USO, AO, Pariz, Vimbldon....Da ne vide kako svet zivi i pulsira, kako se igra i peva i posdravlja svaki poen svoga sportiste. Da, neko je spomenuo mamu a i ja na nju celo vreme mislim i na sve one kritike upucene "nasim" mamama i tatama kad se sokolovim okom prati svaki pokret i pogled..... pa na one sve "selebriti" na ovom mecu koji se ne ustrucavaju da skoce na svaki Endijev poen visoko uzdignutih ruku i nesputanih uzvika radosti i odusevljenja. Da slave i bodre, da pevaju i pozdravljaju.......

Da li cemo nesto slicno videti jednom i na ATP-u u Beogradu? To bi tek bio dozivljaj za pamcenje.

M

pre 14 godina

Na kraju su sve one babe bile odusevljene.:)
Medjutim,nije fer sta sudije rade.Kod brejk lopte za Vavrinku i drugi servis Mareja jednom skupljacu lopti ispada loptica a sudija daje Mareju prvi sevis.Neverovatno!Pa onda pri kraju isto na drugi servis Mareja kod 15:30 sudija linijski vise aut za ociglednu dobru loptu ali na slab drugi servis da bi Marej naravno trazio celendz i dobio opet prvi servis.Gospodo Englezi to nije dzentlmenski bas.
Marej mi je najantipaticniji teniser i nadam se da ce ga veoma skoro neko zaustaviti.

sk

pre 14 godina

Ljudi o cemu vi pricate? Rodik da dobije mareja u polufinalu? Pa na koji fazon ono drvo rodik da dobije HEWITTA coveka koji je za njega izmislio tenis!? Napred HEWITT objasni pojedinim momcima kako se igra savremen tenis!

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Dobro je ona(j) nikol dz femija napisao(la)...
Kakvo je ono navijanje Andyjeve majke???
Zena se uzivela u mec i kao da je na nekoj fudbalskoj utakmici ili na nekom boks mecu, navija, pa se dere, pa urlice, skace...
Nemam reci...
A o igri vec pomenutog ( Andy- ja) da ne pricam...
Sad su on svi (Britanci) ,,nalozeni,, na to da ce njihov Andy da osvoji Wimbledon...
Pa mu dali da nosi kojekakvu posebnu opremu, sta vec...
Ma dajte ljudi molim vas...
Videli smo kako je prosao na predhodna 2 grend slema...
A i fino su mu namestili zreb...
U jednu cetvrtinu zreba stavili Del Potra, Davidenka, Roddicka, Hewita...
A njemu stavili Simona, Ferreroa...
Hm..
Nemam reci...
Ovogodisnji Wimbledon me totalno razocarao, upravo zbog gore navedenog i zbog rasporeda meceva na centralnom terenu (naravno, Andy mora svaki mec odigrati pred 15. 000. navijaca, a ostali igraju pred kojekakvim bocnim tribinama i livadama )...
Hm..
Nadam se da ce publika na Us Openu biti korektnija sto se tice navijanja ( RG, Wimbledon ) i ,,namestanja meceva,, ( Podizanje krova na mecu 1/4 finala AO, S. Williams - Kuznetsova u trenutku kada je Ruskinja servirala za mec)...
p.s. Molim vas objavite moj komentar...:)
Go Novak..:):)
Pozdrav..:)

Alexandra

pre 14 godina

Pa dobro ali moram da priznam da je odrasti u Svajcarkoj veliki plus - za upornost. I dalje tvrdim - Marej igra najdosadniji tenis ikada a ja tenis pratim veoma dugo. A publika je apsolutno genijalna. Steta sto nema u Srbiji nekog Grend slema!!!

Vasilevs Vasilei

pre 14 godina

Ha,ha, ha , kakva nameštaljka od žreba, u četvrtfinalu igra protiv Ferera koji je dobio vajld kartu za učešće. Dobro nisu namestili onog Bogdanovića što je izgubio 10 od 10 na Vimbledonu. Smešno, braćo Englezi, ali, no pasaran!

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Ovaj put se izvukao..;p
Al u SF nema sanse protiv Rodika ili Hewita...
A o finalu i da ne pricam...

Go Novak..:):)

fsfa

pre 14 godina

Koji smesni komentari...Mari je dobi mec sigurno i uz pomoc publike, ali negova igra, iako vise bazirana na odbrani, sadrzi i kontranapade koji su fantasticno osmisljeni. Uopste Mari igra jako inteligentno i razradjeno, ima sjajno kretanje, svi udarci su mu podjednako na vrhunskom nivou i ima sjajan kontranapad. Iz gotovo nemogucih pozicija je u stanju da napravi viner. Niko ga objektivno ne moze zaustaviti pre finala a pobeda Djokovica bi bila veliko iznenadjenje jer on nije favorit u duelu sa Federerom koji igra u staroj formi. Djokovic nema nivo igre na travi koji Mari prikazuje. Pritisak u finalu bi bio ogroman, ali Mari je Britanac, a oni imaju mentalitet pobednika. Mari nije bio potpuno koncentrisan i dao je Vavrinki nadu na pocetku ali su brzo stvari dosle na svoje. Mari osvaja Wibledon 90 posto. Pozdrav svima.

janko

pre 14 godina

Stane je sam sebe pobedio.Imao je nekih 12-13 prilika da uzme servu Skotu, ali je iskoristio samo 3 puta tu shansu. Bas steta.

Skoro nisam video da neko igra ruzniji tenis od ovog Skota.Kazna je gledati njegovu igru.

Milos

pre 14 godina

Pustite to ko je trebao da pobedi, a ko ne. Ovo je bio najbolji mec do sada i ne znam da li ce finale biti bolje i zanimljivije.
Marej je bio malcice prisebniji i zbog toga je pobedio.

Marko

pre 14 godina

Mislim da englezi nisu objektivni i da je ovo "pumpanje" mari-ja (marej-a) neopravdano. Treci, cetvrti i peti set samo je vracao loptu vavrinki (sigurno preko 90%). Drugi servis katastrofa spor mislim da je vecina bila malo jace od 100km/h (naravno engleski reditelj nikad nije prikazao brzinu servisa posle marijevog drugog servisa :)

I josh jedna stvar sto me je iznervirala jeste da B92 prekida mec u najglupljem mogucem trenutku, i ovo im nije prvi put. Zato mislim je bolje prenose ovakvih velikih turnira prepustiti manjim televizijama sa drugacijom programskom semom npr Sport Klub itd...mada me je i komentator na sport klubu iznervirao svojim navijanjem za skota..ono bas je bio providan.
Stvarno ima srece skot...to mora negde da stane, kad tad.

Ajmooo NolEEEEE

pre 14 godina

Ceka ga Nole u finalu... ovo je sve buranija... ovakom defanzivom ubija tenis... teshko ovim ljudima sto gledaju... Nole ce ga samleti u finalu, jer je jednako dobar i u defanzivi i u ofanzivi... dok se Mari samo brani

imas facebook?

pre 14 godina

Da budemo precizniji: Endi Marej nije dobio maratonski triler, vec ga je Stanislas Vavrinka izgubio. Marej je samo vracao tj. bez ikakve zelje za napadom prebacivao loptice preko mreze.

Kako god, sjajan mec, nadam se da ce H.K. Ferero biti uspesniji u sledecem kolu nego sto je svajcarac bio danas.

Borko

pre 14 godina

Znači, Novak uzima trofej. Pa što nam to niste rekli na početku, da ne gubimo vreme, nego da gledamo samo dodelu pehara. Vi još niste ukapirali da Novak nije imao nijedan ozbiljan meč.

sasa jokic

pre 14 godina

Vavrinka sam protiv mareja i 15000 navijaca! Da nij bilo navijanja (sto je normalno) Marej bi puk'o k'o dulek! A kakva je talija sad mu dolazi Ferer....

nikol dž. femija

pre 14 godina

ZANIMLJIVO je da nema komentara na navijanje ENDIJEVE MAJKE. DA LI je ono simpatično, kulturno, ženstveno ?

Ovde je vrlo kritikovano /a i na stranim sajtovima/ navijanje Noletovog oca i majke /a bilo je isto/,i da li se sada tamo i ovde kritikuje mama Marijeva?

Koliko vidim NE. ZAŠTO ???

Ona nam je draža, kulturnija od našeg Srđana i Dijane? Ili je plavlja njena krv presudila pokondirenima da namaju ni reči primedbe? A o navijanju publike da i ne pričamo ?

NADAM se da će Srbi do Fed kupa sve dobro snimiti i naučiti da navijaju.Imali smo priliku da sada vidimo kako navija publika na gren slemovima i u AUstraliji i Garosu i evo Vimbldonu!!

NADAM SE DA ĆEMO NA FED KUPU BITI ISTI kao oni tamo što svet su.

AKO nam to nije u mentalitetu bar da ih imitiramo, jer gluma nam ide.
---------------------------

Što se meča tiče ŠTETA ZAISTA ŠTO STANISLAS nije iskoristio veliku, veliku priliku i pobedio.

Endi je bio bled, bolje reći beo, jedva se kretao, i trebalo je samo biti malo pribraniji i malo više verovati u to da je pobeda moguća. Na dubokom, vrlo dubokom podsvesnom nivou Vavrinka nije verovao,ipak nije, u svoju pobedu. Jer, posle onako sjajno dobijenog 4.seta sve je bilo na njegovoj strani. Peti set je gubio i onda uspeo da se vrati ŠTO JE BILA NOVA PRILIKA....ali nije lako videti sebe da dobijate usred Londona gde su svi za onog drugog, nije lako čak i kada ne dolazite iz Srbije.

Nije Stanislas Rodžer pa da mu je lako da vidi sebe kao pobednika i da ga baš briga što ceo stadion navija za onog preko.... i Fed nije sažaljiv na to što Britanci nemaju pobednika 73 godine / bojim se da naš Nole, kao Srbin, jeste / !!!

Baš sam besan!

pre 14 godina

Mnogo više vinera i asova imao je Vavrinka. Ovaj Britanjeros me je udavio. Kako ovo može da bude odličan meč? Ali, danas sam shvatio da pored Nadala i Đokovića, a kad se Fed povuče, Marej (pišem engleski izgovor) neće imati mnogo uspeha. Nije to tenis budućnosti. Ma kakva budućnost, prebacuje loptu kao nekada Lendl, koji je bio dosadan za gledanje. Pa njega će Rodik, ako se sretnu, razbiti asovima.

M

pre 14 godina

Na kraju su sve one babe bile odusevljene.:)
Medjutim,nije fer sta sudije rade.Kod brejk lopte za Vavrinku i drugi servis Mareja jednom skupljacu lopti ispada loptica a sudija daje Mareju prvi sevis.Neverovatno!Pa onda pri kraju isto na drugi servis Mareja kod 15:30 sudija linijski vise aut za ociglednu dobru loptu ali na slab drugi servis da bi Marej naravno trazio celendz i dobio opet prvi servis.Gospodo Englezi to nije dzentlmenski bas.
Marej mi je najantipaticniji teniser i nadam se da ce ga veoma skoro neko zaustaviti.

nikol dž. femija

pre 14 godina

ZANIMLJIVO je da nema komentara na navijanje ENDIJEVE MAJKE. DA LI je ono simpatično, kulturno, ženstveno ?

Ovde je vrlo kritikovano /a i na stranim sajtovima/ navijanje Noletovog oca i majke /a bilo je isto/,i da li se sada tamo i ovde kritikuje mama Marijeva?

Koliko vidim NE. ZAŠTO ???

Ona nam je draža, kulturnija od našeg Srđana i Dijane? Ili je plavlja njena krv presudila pokondirenima da namaju ni reči primedbe? A o navijanju publike da i ne pričamo ?

NADAM se da će Srbi do Fed kupa sve dobro snimiti i naučiti da navijaju.Imali smo priliku da sada vidimo kako navija publika na gren slemovima i u AUstraliji i Garosu i evo Vimbldonu!!

NADAM SE DA ĆEMO NA FED KUPU BITI ISTI kao oni tamo što svet su.

AKO nam to nije u mentalitetu bar da ih imitiramo, jer gluma nam ide.
---------------------------

Što se meča tiče ŠTETA ZAISTA ŠTO STANISLAS nije iskoristio veliku, veliku priliku i pobedio.

Endi je bio bled, bolje reći beo, jedva se kretao, i trebalo je samo biti malo pribraniji i malo više verovati u to da je pobeda moguća. Na dubokom, vrlo dubokom podsvesnom nivou Vavrinka nije verovao,ipak nije, u svoju pobedu. Jer, posle onako sjajno dobijenog 4.seta sve je bilo na njegovoj strani. Peti set je gubio i onda uspeo da se vrati ŠTO JE BILA NOVA PRILIKA....ali nije lako videti sebe da dobijate usred Londona gde su svi za onog drugog, nije lako čak i kada ne dolazite iz Srbije.

Nije Stanislas Rodžer pa da mu je lako da vidi sebe kao pobednika i da ga baš briga što ceo stadion navija za onog preko.... i Fed nije sažaljiv na to što Britanci nemaju pobednika 73 godine / bojim se da naš Nole, kao Srbin, jeste / !!!

imas facebook?

pre 14 godina

Da budemo precizniji: Endi Marej nije dobio maratonski triler, vec ga je Stanislas Vavrinka izgubio. Marej je samo vracao tj. bez ikakve zelje za napadom prebacivao loptice preko mreze.

Kako god, sjajan mec, nadam se da ce H.K. Ferero biti uspesniji u sledecem kolu nego sto je svajcarac bio danas.

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Dobro je ona(j) nikol dz femija napisao(la)...
Kakvo je ono navijanje Andyjeve majke???
Zena se uzivela u mec i kao da je na nekoj fudbalskoj utakmici ili na nekom boks mecu, navija, pa se dere, pa urlice, skace...
Nemam reci...
A o igri vec pomenutog ( Andy- ja) da ne pricam...
Sad su on svi (Britanci) ,,nalozeni,, na to da ce njihov Andy da osvoji Wimbledon...
Pa mu dali da nosi kojekakvu posebnu opremu, sta vec...
Ma dajte ljudi molim vas...
Videli smo kako je prosao na predhodna 2 grend slema...
A i fino su mu namestili zreb...
U jednu cetvrtinu zreba stavili Del Potra, Davidenka, Roddicka, Hewita...
A njemu stavili Simona, Ferreroa...
Hm..
Nemam reci...
Ovogodisnji Wimbledon me totalno razocarao, upravo zbog gore navedenog i zbog rasporeda meceva na centralnom terenu (naravno, Andy mora svaki mec odigrati pred 15. 000. navijaca, a ostali igraju pred kojekakvim bocnim tribinama i livadama )...
Hm..
Nadam se da ce publika na Us Openu biti korektnija sto se tice navijanja ( RG, Wimbledon ) i ,,namestanja meceva,, ( Podizanje krova na mecu 1/4 finala AO, S. Williams - Kuznetsova u trenutku kada je Ruskinja servirala za mec)...
p.s. Molim vas objavite moj komentar...:)
Go Novak..:):)
Pozdrav..:)

Ajmooo NolEEEEE

pre 14 godina

Ceka ga Nole u finalu... ovo je sve buranija... ovakom defanzivom ubija tenis... teshko ovim ljudima sto gledaju... Nole ce ga samleti u finalu, jer je jednako dobar i u defanzivi i u ofanzivi... dok se Mari samo brani

Marko

pre 14 godina

Mislim da englezi nisu objektivni i da je ovo "pumpanje" mari-ja (marej-a) neopravdano. Treci, cetvrti i peti set samo je vracao loptu vavrinki (sigurno preko 90%). Drugi servis katastrofa spor mislim da je vecina bila malo jace od 100km/h (naravno engleski reditelj nikad nije prikazao brzinu servisa posle marijevog drugog servisa :)

I josh jedna stvar sto me je iznervirala jeste da B92 prekida mec u najglupljem mogucem trenutku, i ovo im nije prvi put. Zato mislim je bolje prenose ovakvih velikih turnira prepustiti manjim televizijama sa drugacijom programskom semom npr Sport Klub itd...mada me je i komentator na sport klubu iznervirao svojim navijanjem za skota..ono bas je bio providan.
Stvarno ima srece skot...to mora negde da stane, kad tad.

Vasilevs Vasilei

pre 14 godina

Ha,ha, ha , kakva nameštaljka od žreba, u četvrtfinalu igra protiv Ferera koji je dobio vajld kartu za učešće. Dobro nisu namestili onog Bogdanovića što je izgubio 10 od 10 na Vimbledonu. Smešno, braćo Englezi, ali, no pasaran!

sasa jokic

pre 14 godina

Vavrinka sam protiv mareja i 15000 navijaca! Da nij bilo navijanja (sto je normalno) Marej bi puk'o k'o dulek! A kakva je talija sad mu dolazi Ferer....

Baš sam besan!

pre 14 godina

Mnogo više vinera i asova imao je Vavrinka. Ovaj Britanjeros me je udavio. Kako ovo može da bude odličan meč? Ali, danas sam shvatio da pored Nadala i Đokovića, a kad se Fed povuče, Marej (pišem engleski izgovor) neće imati mnogo uspeha. Nije to tenis budućnosti. Ma kakva budućnost, prebacuje loptu kao nekada Lendl, koji je bio dosadan za gledanje. Pa njega će Rodik, ako se sretnu, razbiti asovima.

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Ovaj put se izvukao..;p
Al u SF nema sanse protiv Rodika ili Hewita...
A o finalu i da ne pricam...

Go Novak..:):)

Alexandra

pre 14 godina

Pa dobro ali moram da priznam da je odrasti u Svajcarkoj veliki plus - za upornost. I dalje tvrdim - Marej igra najdosadniji tenis ikada a ja tenis pratim veoma dugo. A publika je apsolutno genijalna. Steta sto nema u Srbiji nekog Grend slema!!!

janko

pre 14 godina

Stane je sam sebe pobedio.Imao je nekih 12-13 prilika da uzme servu Skotu, ali je iskoristio samo 3 puta tu shansu. Bas steta.

Skoro nisam video da neko igra ruzniji tenis od ovog Skota.Kazna je gledati njegovu igru.

sk

pre 14 godina

Ljudi o cemu vi pricate? Rodik da dobije mareja u polufinalu? Pa na koji fazon ono drvo rodik da dobije HEWITTA coveka koji je za njega izmislio tenis!? Napred HEWITT objasni pojedinim momcima kako se igra savremen tenis!

Borko

pre 14 godina

Znači, Novak uzima trofej. Pa što nam to niste rekli na početku, da ne gubimo vreme, nego da gledamo samo dodelu pehara. Vi još niste ukapirali da Novak nije imao nijedan ozbiljan meč.

fsfa

pre 14 godina

Koji smesni komentari...Mari je dobi mec sigurno i uz pomoc publike, ali negova igra, iako vise bazirana na odbrani, sadrzi i kontranapade koji su fantasticno osmisljeni. Uopste Mari igra jako inteligentno i razradjeno, ima sjajno kretanje, svi udarci su mu podjednako na vrhunskom nivou i ima sjajan kontranapad. Iz gotovo nemogucih pozicija je u stanju da napravi viner. Niko ga objektivno ne moze zaustaviti pre finala a pobeda Djokovica bi bila veliko iznenadjenje jer on nije favorit u duelu sa Federerom koji igra u staroj formi. Djokovic nema nivo igre na travi koji Mari prikazuje. Pritisak u finalu bi bio ogroman, ali Mari je Britanac, a oni imaju mentalitet pobednika. Mari nije bio potpuno koncentrisan i dao je Vavrinki nadu na pocetku ali su brzo stvari dosle na svoje. Mari osvaja Wibledon 90 posto. Pozdrav svima.

JLVM

pre 14 godina

Da da, to je ta teniska kultura i pedigre publike kojoj nas uce da i mi treba da tezimo. Cuvena engleska skola: urlici kao u dzungli, keva koja je prestajala mec kao vodja navijaca na sipsci, freneticni aplauzi od po pola minuta na gresku protivnika... Iskreno se nadam da Marej nece daleko, samo zbog ove "kulture"

Александар БЛ

pre 14 godina

@коментар 35
Баш ми је драго да је неко примјетио и указао на два најспорнија момента у мечу!
Уколико се изузме критично понашање публике...
Да будем објективан, за Мареја имам јако мало симпатија и дијелом је моја реакција посљедица тога, али онаква реакција судије и додјељивање првог сервиса на брејк лопту у моментима кад се ломи меч је страшна. Такође, шта рећи за аут линијског судије... Још једном страшно да страшније не може... Још је то урађено на крајње перфидан начин да нема шансе да приговориш, а да не добијеш етикету идиота који шири приче о теорији завјере!!!
Поздрав

Ženevljanin

pre 14 godina

Sjajan meč. Navijao sam svim srcem za Vavrinku, ali nije se moglo. Stan je odličan igrač, zaslužuje da bude u prvih 10, ali nema one 'finese', nije umetnik kao Mari, Federer ili Đoković već (izvrstan) zanatlija. Mari je veliki teniser, bez obzira što je "antipatičan" i kako mu majka navija. (To je vrlo važno:-)). On jeste najbolji odbrambeni igrač na svetu, ali je to ne samo zato što SVE stiže već i zbog toga što ume da sjajno pređe u neodbranjivi kontranapad. Prvi set je izgubio visokim rezultatom zato što je bio katastrofalno 'stegnut' pred svojim navijačima. (Uzgred, Englezi su izmislili fer-plej; korktnija publika ne postoji). Mari je favorit protiv bilo koga, do finala. Protiv Federera na travi - niko nije favorit. A ako naš Novak napravi iznenađenje i uđe u finale... ali da sačekamo... da prođe Hasa.:-)

Neupućen

pre 14 godina

Molim TV B92 da prilikom prenosa Murray-evih mečeva stave oznaku "ne preporučuje se mlađima od 16 godina" da deca ne bi dobijala stresove gledajući Murray-evu mamu kako navija.

Milos

pre 14 godina

Pustite to ko je trebao da pobedi, a ko ne. Ovo je bio najbolji mec do sada i ne znam da li ce finale biti bolje i zanimljivije.
Marej je bio malcice prisebniji i zbog toga je pobedio.

shilja

pre 14 godina

(fsfa, 30. jun 2009 01:24)
komentar 29 > uglavnom se slazem,ali da Braitanci imaju mentalitet pobednika!? Nisam to primetio ni u jednom sportu,a kamolu u tenisu ( pitaj Henmana hahaha) Iskreno,neko sa jacim zivcima (citaj Federer) bi to resio opusteno...i da,go Novak (al steta sto ide na Fedexa)

Branko

pre 14 godina

Publika je vrh. Celo vreme napeto iscekuju i onda skacu i deru se ali ne, nije viner Mareja, nego mreza Wawrinke?!
Kako je moguce navijati za onakav kontratenis?
Marej je svoj stil na ovom mechu doterao do krajnosti. Wawrinka ga je skroz procitao i iscedio ga kao krpu. Wawrinka-dobar, odlican teniser, pokazao je kako treba igrati sa takvim smarachima kao Marej. Nikako ne srljati u greske i ne gubiti zivce zbog dosadne igre protivnika nego se upustiti u razmenu udaraca. Publika je prosto progurala na silu Mareja u sledece kolo ali su se dobro videli krajnji njegovi dometi-to nije osvajanje GS niti prvo mesto na ATP listi.
Cestitam jos jednom Wawrinki koji je igrao pametno sa mnogo lepih udaraca koji su me podsetili na Federera.

ShoOo

pre 14 godina

(nikol dž. femija, 30. jun 2009 00:59)

Pa jako se slicno ponashaju na tribinama, samo shto ipak nisam primetio da majka A.M.-a psuje ostale navijace zato shto dovoljno ne urlaju!

Goran

pre 14 godina

@nikol dž. femija:
Koga jos interesuje Marejeva majka? Covece, mene nije sramota kad Skoti ispadaju stoka, nego kad to rade Srbi. Naravno da mi ne pada na pamet da komentarisem ponasanje Marejeve majke. Jesam li losiji Srbin zbog toga?

Beogradjanin

pre 14 godina

@Ofk

Kakav si ti covek kontras. U svemu i na svakom komentaru si u kontri.Sta ti volis covece i koga. Nikoga. U sukobu si sa samim sobom

A sada o Mareju. Decko se provukao. Drugo igralo se maltene do kasno u noc van svih pravila da se pola cetvrtog seta i ceo peti set ne bi igrao danas. setite se prosle godine Noletovog meca. Kada je zbog kise odlagano i kadasu se stvorili uslovi za igru i kada je moglo da se zavrsi isti dan njega prebace za sutra dan da dovrsi cetvrti i peti set. To je kao nov mec, a onda opet sutra dan ponovo na teren. Sta radi interes i lova.Da nije bio u pitanju Marej mec bi se nastavio danas

Djole

pre 14 godina

jeste primetili da su od 8 cetvrtfinlista, cak njih 5 bivsi osvajaci gren slem titula.
1) Federer- sta god mislili o njemu, covek ima 14 GS titula ( ja ga inace ne podnosim!)
2) Hjuit- drago mi je sti je konacno usao u neko cetvrfinale, jer decko igra lep tenis, za razliku od nekih (vidi pod Karlovic i Rodik)
4)Roddick- jednostavno covek je osvojio taj US open, iako po meni trenutno igra bolji tenis nego tada, ali jednostavno covek je iskoristio vakuum izmedju ere Sampras-Agasi i ere Federera.
5) Djokovic- potpuno zasluzeno uzeo taj jedan GS
Od ostale trojice dvojica su stvarno veliki igraci, iako nemaju GS:
Marej- sta god mislili o njemu covek je verovatno trenutno najbolji igrac na betonu( nadam se ne zadugo)
Has- velika legenda. Bio broj 2 na svetu, da nije bilo povreda uzeo bi GS 100%.
Karlovic- bilo bi strasno za tenis da on osvoji titulu. Ali, ne znam sto njemu ludi zameraju( medju njuma i Federer) zameraju sto on igra tako. Pa sta treba on da radi. Da se skrati i da namerno servira sa pola snage. Covek koristi svoje prednosti, a i od svih Hrvata mi deluje kao najbolji lik.
Sve u svemu, bilo bi ovo najboljih 8 u poslednjih par godina da je tu i Nadal!
Od svih ucesnika mislim da je jedini bivsi osvajac GS koji nije usao u cetvrtfinale-Safin! Mozda gresim ali ne mogu da se setim vise nikoga.

15th GS for Roger!

pre 14 godina

Sudije su bile krajnje nekorektne prema Stanislasu. Slazem se, stvarno je neverovatno da je Marej-u da 1. servis na brejk loptu za Vavrinku! Sramota.
Jedno je sigurno, Marej ima kvaliteta i to jako puno, ali zbog gledaoca, zbog tenisa bi trebalo da nestane sto pre sa vrha ATP liste... Ima retko ruzan i odvratan stil igre! Igraci poput njega i Simona ne zasluzuju da budu tu gde jesu... Nadal je bio jako slican njima, ali je sve to promenio! Po meni, Federer i Djokovic igraju najlepsi tenis iz mnogo razloga, a najvazniji je sto NE CEKAJU gresku protivnika!
Nepravedan je i zreb... Sa kim sve Marej igra do finala??? Iskreno, najvise bih voleo da ga Hjuit dobije u polufinalu!

Zaza

pre 14 godina

Wawrinka, Wawrinka Wawrinka, samo jos malo strpljenja je trebalo. Drzati loptu u igri i pustiti Endija da se iznervira i da gresi.....Cemu ono srljanje i zurba? Uh, kako mi je zao....protiv Endija na Vimbldonu izgubiti u 5. setu. Ma kakav Endi, protiv cele Britanije. Vatromet Endiju je poceo daleko pre kraja meca, kazu Britanci :"Endi je to zasluzio" a onda Wawrinka uzima brejk Endiju.....ali kad postanes nestrpljiv tako se i zavrsava.

A publika? Pa, nadam se da je cela Srbija, a pre svega Beograd, gledala i ucila kako se srcem navija za svoje. Znam, ljudi su godinama u viznom logoru ali da te stvari ne vide u TV prenosima. Da zatvaraju oci pred dogadjajima i slavljima kao sto su USO, AO, Pariz, Vimbldon....Da ne vide kako svet zivi i pulsira, kako se igra i peva i posdravlja svaki poen svoga sportiste. Da, neko je spomenuo mamu a i ja na nju celo vreme mislim i na sve one kritike upucene "nasim" mamama i tatama kad se sokolovim okom prati svaki pokret i pogled..... pa na one sve "selebriti" na ovom mecu koji se ne ustrucavaju da skoce na svaki Endijev poen visoko uzdignutih ruku i nesputanih uzvika radosti i odusevljenja. Da slave i bodre, da pevaju i pozdravljaju.......

Da li cemo nesto slicno videti jednom i na ATP-u u Beogradu? To bi tek bio dozivljaj za pamcenje.

Bata

pre 14 godina

Marej - nesimpatican?? Ubica Tenisa?? Odrace ga Nole?? Boze sacuvaj, koliko zlobe prema ovom igracu na ovom sajtu. Wawrinka i Marej su se borili kao lavovi u 5 setova. Djokovic bi se predao da je izgubio prvi set i morao igrati do petog. Videli smo nase invalide sta rade kada nabasaju na malo jaceg protivnika. Ona mala Amerikanka, koliko god vam bila antipaticna, razbi JJ kao Bugarsku Skupstinu. A za Anu da nepricam. Eno vam 'simpaticni' Troicki - 30 u svetu, pa smo videli kakav je otpor pruzio Mareju. Ma cutite bre.

Vic Mackey

pre 14 godina

Ovaj Mari se krajnje nesportski ponasa jer nakon svakog poena ispusta neartikulisane krike bilo da izgubi ili da osvoji poen, dalje ponasanje njegovog boksa je kao da su na bokserskoj reviji a ne na teniskom mecu.Takodje ostaje nejasno iz kog razloga je snimatelj meca konstantno prikazivao grupu tinejdzera koji su se ponasali krajnje vulgarno i time narusili ugled centralnog terena .Zakljucak je da se na ovogodisnjem Wimbledobnu tolerisu raznorazne stvari samo da bi miljenik domace publike(iako mi nije jasno kako nekome on moze biti miljenik) dosao do titule , ali juce je pokazao mnoge svoje slabosti pre svega da nema kondicije da igra na visokom nivou 5 setova, a svi znaju da najvecima u ovom sportu nije problem da ni posle 5 sati na terenu igraju atomski tenis.

srba

pre 14 godina

Pa ovo nije tenis!!!! Sramota, samo igra defanzivno. Ovaj Marej ne igra tenis, samo ubacuje loptu u teren. samo da ispadne, sada ili protiv rodika, zgadio mi se

Zaza

pre 14 godina

@ Zenevljanin, potpuno se slazem sa tobom da je Endi genijalan igrac. Podseca me nekako na Rafu, i njega ovde na pocetku njegove karijere nisu komentatori bas obozavali da bi ga danas slavili i do neba uzdizali, obojica nam daju epske predstave u odbrani ali kad "opale" vinere iz nemogucih situacija i uglova to je da coveku zastane dah.

Sto se tice publike nemam nikakve primedbe, jedino odusevljenje zbog nacina na koji navijaju za svoje. Bez nesputanosti i bez straha da pokazu svoju radost, svoje odusevljenje, svoj trijumf. Eksplozivnoscu govora tela. Sta ces lepse od takvog slavlja i slobode izrazavanja svojih stavova na jednom sportskom dogadjaju tog znacaja. Tu se, inace, nasa misljenja razilaze jer aplauzi nekako skoro misticno utihnu kad protivnik postigne poen a i tada se mogu pripisati malobrojnoj publici koja je mahala svajcarskim zastavama. Bar na ovom mecu. A verujem da ce biti jos intenzivnije i burnije na sledecim Endijevim mecevima. Za divljenje, bar sto se mene tice. Pozdrav,

Igysa

pre 14 godina

Marej ima sjajnu igracku inteligenciju i mentalno je jak kao Nadal ! on ce i uci u finale Wimbledona kao sto sam najavio.. ako ce igrati sa Federerom pobedice, ako bude igrao sa Novakom izgubice !

pratt

pre 14 godina

Beogradjanin tvoj komentar nema mnogo osnova sto se tice meca Marej Vavrinka jer od ove godine na centralnom terenu pored krova postoje i reflektori, sto do ove godine nije bio slucaj, tako da nece vise biti prekidanja meceva na centralnom terenu

ivka

pre 14 godina

Zasto bas sad kazete triler?I to povezujete sa ovim likom koji svakako nije tome dorastao ...on je anti umetnik u svakom smislu!Koliko je tenis napredovao kroz meceve Rafe Nadala i Novaka,Federera,ovaj kilavi ga unistava..svaka njegova pobeda je teranje protivnika na greske i zato su njegovi mecevi losi cak i kad pobedi Federera,Nadala ili Djokovica

Dermendziev

pre 14 godina

Nikako mi nije jasno zasto je Stanislas tako zurio(umesto da polako igra,ima odlican servis i razigravanje)u sobstveni poraz.Moze biti: smetalo mu gromoglasno navijanje fudbalsih fanata,koji su pogresili stadion!

fsfa

pre 14 godina

Koji smesni komentari...Mari je dobi mec sigurno i uz pomoc publike, ali negova igra, iako vise bazirana na odbrani, sadrzi i kontranapade koji su fantasticno osmisljeni. Uopste Mari igra jako inteligentno i razradjeno, ima sjajno kretanje, svi udarci su mu podjednako na vrhunskom nivou i ima sjajan kontranapad. Iz gotovo nemogucih pozicija je u stanju da napravi viner. Niko ga objektivno ne moze zaustaviti pre finala a pobeda Djokovica bi bila veliko iznenadjenje jer on nije favorit u duelu sa Federerom koji igra u staroj formi. Djokovic nema nivo igre na travi koji Mari prikazuje. Pritisak u finalu bi bio ogroman, ali Mari je Britanac, a oni imaju mentalitet pobednika. Mari nije bio potpuno koncentrisan i dao je Vavrinki nadu na pocetku ali su brzo stvari dosle na svoje. Mari osvaja Wibledon 90 posto. Pozdrav svima.

Borko

pre 14 godina

Znači, Novak uzima trofej. Pa što nam to niste rekli na početku, da ne gubimo vreme, nego da gledamo samo dodelu pehara. Vi još niste ukapirali da Novak nije imao nijedan ozbiljan meč.

Milos

pre 14 godina

Pustite to ko je trebao da pobedi, a ko ne. Ovo je bio najbolji mec do sada i ne znam da li ce finale biti bolje i zanimljivije.
Marej je bio malcice prisebniji i zbog toga je pobedio.

nikol dž. femija

pre 14 godina

ZANIMLJIVO je da nema komentara na navijanje ENDIJEVE MAJKE. DA LI je ono simpatično, kulturno, ženstveno ?

Ovde je vrlo kritikovano /a i na stranim sajtovima/ navijanje Noletovog oca i majke /a bilo je isto/,i da li se sada tamo i ovde kritikuje mama Marijeva?

Koliko vidim NE. ZAŠTO ???

Ona nam je draža, kulturnija od našeg Srđana i Dijane? Ili je plavlja njena krv presudila pokondirenima da namaju ni reči primedbe? A o navijanju publike da i ne pričamo ?

NADAM se da će Srbi do Fed kupa sve dobro snimiti i naučiti da navijaju.Imali smo priliku da sada vidimo kako navija publika na gren slemovima i u AUstraliji i Garosu i evo Vimbldonu!!

NADAM SE DA ĆEMO NA FED KUPU BITI ISTI kao oni tamo što svet su.

AKO nam to nije u mentalitetu bar da ih imitiramo, jer gluma nam ide.
---------------------------

Što se meča tiče ŠTETA ZAISTA ŠTO STANISLAS nije iskoristio veliku, veliku priliku i pobedio.

Endi je bio bled, bolje reći beo, jedva se kretao, i trebalo je samo biti malo pribraniji i malo više verovati u to da je pobeda moguća. Na dubokom, vrlo dubokom podsvesnom nivou Vavrinka nije verovao,ipak nije, u svoju pobedu. Jer, posle onako sjajno dobijenog 4.seta sve je bilo na njegovoj strani. Peti set je gubio i onda uspeo da se vrati ŠTO JE BILA NOVA PRILIKA....ali nije lako videti sebe da dobijate usred Londona gde su svi za onog drugog, nije lako čak i kada ne dolazite iz Srbije.

Nije Stanislas Rodžer pa da mu je lako da vidi sebe kao pobednika i da ga baš briga što ceo stadion navija za onog preko.... i Fed nije sažaljiv na to što Britanci nemaju pobednika 73 godine / bojim se da naš Nole, kao Srbin, jeste / !!!

Vasilevs Vasilei

pre 14 godina

Ha,ha, ha , kakva nameštaljka od žreba, u četvrtfinalu igra protiv Ferera koji je dobio vajld kartu za učešće. Dobro nisu namestili onog Bogdanovića što je izgubio 10 od 10 na Vimbledonu. Smešno, braćo Englezi, ali, no pasaran!

ShoOo

pre 14 godina

(nikol dž. femija, 30. jun 2009 00:59)

Pa jako se slicno ponashaju na tribinama, samo shto ipak nisam primetio da majka A.M.-a psuje ostale navijace zato shto dovoljno ne urlaju!

Ajmooo NolEEEEE

pre 14 godina

Ceka ga Nole u finalu... ovo je sve buranija... ovakom defanzivom ubija tenis... teshko ovim ljudima sto gledaju... Nole ce ga samleti u finalu, jer je jednako dobar i u defanzivi i u ofanzivi... dok se Mari samo brani

Igysa

pre 14 godina

Marej ima sjajnu igracku inteligenciju i mentalno je jak kao Nadal ! on ce i uci u finale Wimbledona kao sto sam najavio.. ako ce igrati sa Federerom pobedice, ako bude igrao sa Novakom izgubice !

Bata

pre 14 godina

Marej - nesimpatican?? Ubica Tenisa?? Odrace ga Nole?? Boze sacuvaj, koliko zlobe prema ovom igracu na ovom sajtu. Wawrinka i Marej su se borili kao lavovi u 5 setova. Djokovic bi se predao da je izgubio prvi set i morao igrati do petog. Videli smo nase invalide sta rade kada nabasaju na malo jaceg protivnika. Ona mala Amerikanka, koliko god vam bila antipaticna, razbi JJ kao Bugarsku Skupstinu. A za Anu da nepricam. Eno vam 'simpaticni' Troicki - 30 u svetu, pa smo videli kakav je otpor pruzio Mareju. Ma cutite bre.

imas facebook?

pre 14 godina

Da budemo precizniji: Endi Marej nije dobio maratonski triler, vec ga je Stanislas Vavrinka izgubio. Marej je samo vracao tj. bez ikakve zelje za napadom prebacivao loptice preko mreze.

Kako god, sjajan mec, nadam se da ce H.K. Ferero biti uspesniji u sledecem kolu nego sto je svajcarac bio danas.

Zaza

pre 14 godina

@ Zenevljanin, potpuno se slazem sa tobom da je Endi genijalan igrac. Podseca me nekako na Rafu, i njega ovde na pocetku njegove karijere nisu komentatori bas obozavali da bi ga danas slavili i do neba uzdizali, obojica nam daju epske predstave u odbrani ali kad "opale" vinere iz nemogucih situacija i uglova to je da coveku zastane dah.

Sto se tice publike nemam nikakve primedbe, jedino odusevljenje zbog nacina na koji navijaju za svoje. Bez nesputanosti i bez straha da pokazu svoju radost, svoje odusevljenje, svoj trijumf. Eksplozivnoscu govora tela. Sta ces lepse od takvog slavlja i slobode izrazavanja svojih stavova na jednom sportskom dogadjaju tog znacaja. Tu se, inace, nasa misljenja razilaze jer aplauzi nekako skoro misticno utihnu kad protivnik postigne poen a i tada se mogu pripisati malobrojnoj publici koja je mahala svajcarskim zastavama. Bar na ovom mecu. A verujem da ce biti jos intenzivnije i burnije na sledecim Endijevim mecevima. Za divljenje, bar sto se mene tice. Pozdrav,

sk

pre 14 godina

Ljudi o cemu vi pricate? Rodik da dobije mareja u polufinalu? Pa na koji fazon ono drvo rodik da dobije HEWITTA coveka koji je za njega izmislio tenis!? Napred HEWITT objasni pojedinim momcima kako se igra savremen tenis!

Goran

pre 14 godina

@nikol dž. femija:
Koga jos interesuje Marejeva majka? Covece, mene nije sramota kad Skoti ispadaju stoka, nego kad to rade Srbi. Naravno da mi ne pada na pamet da komentarisem ponasanje Marejeve majke. Jesam li losiji Srbin zbog toga?

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Dobro je ona(j) nikol dz femija napisao(la)...
Kakvo je ono navijanje Andyjeve majke???
Zena se uzivela u mec i kao da je na nekoj fudbalskoj utakmici ili na nekom boks mecu, navija, pa se dere, pa urlice, skace...
Nemam reci...
A o igri vec pomenutog ( Andy- ja) da ne pricam...
Sad su on svi (Britanci) ,,nalozeni,, na to da ce njihov Andy da osvoji Wimbledon...
Pa mu dali da nosi kojekakvu posebnu opremu, sta vec...
Ma dajte ljudi molim vas...
Videli smo kako je prosao na predhodna 2 grend slema...
A i fino su mu namestili zreb...
U jednu cetvrtinu zreba stavili Del Potra, Davidenka, Roddicka, Hewita...
A njemu stavili Simona, Ferreroa...
Hm..
Nemam reci...
Ovogodisnji Wimbledon me totalno razocarao, upravo zbog gore navedenog i zbog rasporeda meceva na centralnom terenu (naravno, Andy mora svaki mec odigrati pred 15. 000. navijaca, a ostali igraju pred kojekakvim bocnim tribinama i livadama )...
Hm..
Nadam se da ce publika na Us Openu biti korektnija sto se tice navijanja ( RG, Wimbledon ) i ,,namestanja meceva,, ( Podizanje krova na mecu 1/4 finala AO, S. Williams - Kuznetsova u trenutku kada je Ruskinja servirala za mec)...
p.s. Molim vas objavite moj komentar...:)
Go Novak..:):)
Pozdrav..:)

Ženevljanin

pre 14 godina

Sjajan meč. Navijao sam svim srcem za Vavrinku, ali nije se moglo. Stan je odličan igrač, zaslužuje da bude u prvih 10, ali nema one 'finese', nije umetnik kao Mari, Federer ili Đoković već (izvrstan) zanatlija. Mari je veliki teniser, bez obzira što je "antipatičan" i kako mu majka navija. (To je vrlo važno:-)). On jeste najbolji odbrambeni igrač na svetu, ali je to ne samo zato što SVE stiže već i zbog toga što ume da sjajno pređe u neodbranjivi kontranapad. Prvi set je izgubio visokim rezultatom zato što je bio katastrofalno 'stegnut' pred svojim navijačima. (Uzgred, Englezi su izmislili fer-plej; korktnija publika ne postoji). Mari je favorit protiv bilo koga, do finala. Protiv Federera na travi - niko nije favorit. A ako naš Novak napravi iznenađenje i uđe u finale... ali da sačekamo... da prođe Hasa.:-)

Neupućen

pre 14 godina

Molim TV B92 da prilikom prenosa Murray-evih mečeva stave oznaku "ne preporučuje se mlađima od 16 godina" da deca ne bi dobijala stresove gledajući Murray-evu mamu kako navija.

sasa jokic

pre 14 godina

Vavrinka sam protiv mareja i 15000 navijaca! Da nij bilo navijanja (sto je normalno) Marej bi puk'o k'o dulek! A kakva je talija sad mu dolazi Ferer....

Djole

pre 14 godina

jeste primetili da su od 8 cetvrtfinlista, cak njih 5 bivsi osvajaci gren slem titula.
1) Federer- sta god mislili o njemu, covek ima 14 GS titula ( ja ga inace ne podnosim!)
2) Hjuit- drago mi je sti je konacno usao u neko cetvrfinale, jer decko igra lep tenis, za razliku od nekih (vidi pod Karlovic i Rodik)
4)Roddick- jednostavno covek je osvojio taj US open, iako po meni trenutno igra bolji tenis nego tada, ali jednostavno covek je iskoristio vakuum izmedju ere Sampras-Agasi i ere Federera.
5) Djokovic- potpuno zasluzeno uzeo taj jedan GS
Od ostale trojice dvojica su stvarno veliki igraci, iako nemaju GS:
Marej- sta god mislili o njemu covek je verovatno trenutno najbolji igrac na betonu( nadam se ne zadugo)
Has- velika legenda. Bio broj 2 na svetu, da nije bilo povreda uzeo bi GS 100%.
Karlovic- bilo bi strasno za tenis da on osvoji titulu. Ali, ne znam sto njemu ludi zameraju( medju njuma i Federer) zameraju sto on igra tako. Pa sta treba on da radi. Da se skrati i da namerno servira sa pola snage. Covek koristi svoje prednosti, a i od svih Hrvata mi deluje kao najbolji lik.
Sve u svemu, bilo bi ovo najboljih 8 u poslednjih par godina da je tu i Nadal!
Od svih ucesnika mislim da je jedini bivsi osvajac GS koji nije usao u cetvrtfinale-Safin! Mozda gresim ali ne mogu da se setim vise nikoga.

M

pre 14 godina

Na kraju su sve one babe bile odusevljene.:)
Medjutim,nije fer sta sudije rade.Kod brejk lopte za Vavrinku i drugi servis Mareja jednom skupljacu lopti ispada loptica a sudija daje Mareju prvi sevis.Neverovatno!Pa onda pri kraju isto na drugi servis Mareja kod 15:30 sudija linijski vise aut za ociglednu dobru loptu ali na slab drugi servis da bi Marej naravno trazio celendz i dobio opet prvi servis.Gospodo Englezi to nije dzentlmenski bas.
Marej mi je najantipaticniji teniser i nadam se da ce ga veoma skoro neko zaustaviti.

Zaza

pre 14 godina

Wawrinka, Wawrinka Wawrinka, samo jos malo strpljenja je trebalo. Drzati loptu u igri i pustiti Endija da se iznervira i da gresi.....Cemu ono srljanje i zurba? Uh, kako mi je zao....protiv Endija na Vimbldonu izgubiti u 5. setu. Ma kakav Endi, protiv cele Britanije. Vatromet Endiju je poceo daleko pre kraja meca, kazu Britanci :"Endi je to zasluzio" a onda Wawrinka uzima brejk Endiju.....ali kad postanes nestrpljiv tako se i zavrsava.

A publika? Pa, nadam se da je cela Srbija, a pre svega Beograd, gledala i ucila kako se srcem navija za svoje. Znam, ljudi su godinama u viznom logoru ali da te stvari ne vide u TV prenosima. Da zatvaraju oci pred dogadjajima i slavljima kao sto su USO, AO, Pariz, Vimbldon....Da ne vide kako svet zivi i pulsira, kako se igra i peva i posdravlja svaki poen svoga sportiste. Da, neko je spomenuo mamu a i ja na nju celo vreme mislim i na sve one kritike upucene "nasim" mamama i tatama kad se sokolovim okom prati svaki pokret i pogled..... pa na one sve "selebriti" na ovom mecu koji se ne ustrucavaju da skoce na svaki Endijev poen visoko uzdignutih ruku i nesputanih uzvika radosti i odusevljenja. Da slave i bodre, da pevaju i pozdravljaju.......

Da li cemo nesto slicno videti jednom i na ATP-u u Beogradu? To bi tek bio dozivljaj za pamcenje.

Александар БЛ

pre 14 godina

@коментар 35
Баш ми је драго да је неко примјетио и указао на два најспорнија момента у мечу!
Уколико се изузме критично понашање публике...
Да будем објективан, за Мареја имам јако мало симпатија и дијелом је моја реакција посљедица тога, али онаква реакција судије и додјељивање првог сервиса на брејк лопту у моментима кад се ломи меч је страшна. Такође, шта рећи за аут линијског судије... Још једном страшно да страшније не може... Још је то урађено на крајње перфидан начин да нема шансе да приговориш, а да не добијеш етикету идиота који шири приче о теорији завјере!!!
Поздрав

ivka

pre 14 godina

Zasto bas sad kazete triler?I to povezujete sa ovim likom koji svakako nije tome dorastao ...on je anti umetnik u svakom smislu!Koliko je tenis napredovao kroz meceve Rafe Nadala i Novaka,Federera,ovaj kilavi ga unistava..svaka njegova pobeda je teranje protivnika na greske i zato su njegovi mecevi losi cak i kad pobedi Federera,Nadala ili Djokovica

Baš sam besan!

pre 14 godina

Mnogo više vinera i asova imao je Vavrinka. Ovaj Britanjeros me je udavio. Kako ovo može da bude odličan meč? Ali, danas sam shvatio da pored Nadala i Đokovića, a kad se Fed povuče, Marej (pišem engleski izgovor) neće imati mnogo uspeha. Nije to tenis budućnosti. Ma kakva budućnost, prebacuje loptu kao nekada Lendl, koji je bio dosadan za gledanje. Pa njega će Rodik, ako se sretnu, razbiti asovima.

srba

pre 14 godina

Pa ovo nije tenis!!!! Sramota, samo igra defanzivno. Ovaj Marej ne igra tenis, samo ubacuje loptu u teren. samo da ispadne, sada ili protiv rodika, zgadio mi se

Marko

pre 14 godina

Mislim da englezi nisu objektivni i da je ovo "pumpanje" mari-ja (marej-a) neopravdano. Treci, cetvrti i peti set samo je vracao loptu vavrinki (sigurno preko 90%). Drugi servis katastrofa spor mislim da je vecina bila malo jace od 100km/h (naravno engleski reditelj nikad nije prikazao brzinu servisa posle marijevog drugog servisa :)

I josh jedna stvar sto me je iznervirala jeste da B92 prekida mec u najglupljem mogucem trenutku, i ovo im nije prvi put. Zato mislim je bolje prenose ovakvih velikih turnira prepustiti manjim televizijama sa drugacijom programskom semom npr Sport Klub itd...mada me je i komentator na sport klubu iznervirao svojim navijanjem za skota..ono bas je bio providan.
Stvarno ima srece skot...to mora negde da stane, kad tad.

janko

pre 14 godina

Stane je sam sebe pobedio.Imao je nekih 12-13 prilika da uzme servu Skotu, ali je iskoristio samo 3 puta tu shansu. Bas steta.

Skoro nisam video da neko igra ruzniji tenis od ovog Skota.Kazna je gledati njegovu igru.

JLVM

pre 14 godina

Da da, to je ta teniska kultura i pedigre publike kojoj nas uce da i mi treba da tezimo. Cuvena engleska skola: urlici kao u dzungli, keva koja je prestajala mec kao vodja navijaca na sipsci, freneticni aplauzi od po pola minuta na gresku protivnika... Iskreno se nadam da Marej nece daleko, samo zbog ove "kulture"

Alexandra

pre 14 godina

Pa dobro ali moram da priznam da je odrasti u Svajcarkoj veliki plus - za upornost. I dalje tvrdim - Marej igra najdosadniji tenis ikada a ja tenis pratim veoma dugo. A publika je apsolutno genijalna. Steta sto nema u Srbiji nekog Grend slema!!!

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Ovaj put se izvukao..;p
Al u SF nema sanse protiv Rodika ili Hewita...
A o finalu i da ne pricam...

Go Novak..:):)

Beogradjanin

pre 14 godina

@Ofk

Kakav si ti covek kontras. U svemu i na svakom komentaru si u kontri.Sta ti volis covece i koga. Nikoga. U sukobu si sa samim sobom

A sada o Mareju. Decko se provukao. Drugo igralo se maltene do kasno u noc van svih pravila da se pola cetvrtog seta i ceo peti set ne bi igrao danas. setite se prosle godine Noletovog meca. Kada je zbog kise odlagano i kadasu se stvorili uslovi za igru i kada je moglo da se zavrsi isti dan njega prebace za sutra dan da dovrsi cetvrti i peti set. To je kao nov mec, a onda opet sutra dan ponovo na teren. Sta radi interes i lova.Da nije bio u pitanju Marej mec bi se nastavio danas

Vic Mackey

pre 14 godina

Ovaj Mari se krajnje nesportski ponasa jer nakon svakog poena ispusta neartikulisane krike bilo da izgubi ili da osvoji poen, dalje ponasanje njegovog boksa je kao da su na bokserskoj reviji a ne na teniskom mecu.Takodje ostaje nejasno iz kog razloga je snimatelj meca konstantno prikazivao grupu tinejdzera koji su se ponasali krajnje vulgarno i time narusili ugled centralnog terena .Zakljucak je da se na ovogodisnjem Wimbledobnu tolerisu raznorazne stvari samo da bi miljenik domace publike(iako mi nije jasno kako nekome on moze biti miljenik) dosao do titule , ali juce je pokazao mnoge svoje slabosti pre svega da nema kondicije da igra na visokom nivou 5 setova, a svi znaju da najvecima u ovom sportu nije problem da ni posle 5 sati na terenu igraju atomski tenis.

15th GS for Roger!

pre 14 godina

Sudije su bile krajnje nekorektne prema Stanislasu. Slazem se, stvarno je neverovatno da je Marej-u da 1. servis na brejk loptu za Vavrinku! Sramota.
Jedno je sigurno, Marej ima kvaliteta i to jako puno, ali zbog gledaoca, zbog tenisa bi trebalo da nestane sto pre sa vrha ATP liste... Ima retko ruzan i odvratan stil igre! Igraci poput njega i Simona ne zasluzuju da budu tu gde jesu... Nadal je bio jako slican njima, ali je sve to promenio! Po meni, Federer i Djokovic igraju najlepsi tenis iz mnogo razloga, a najvazniji je sto NE CEKAJU gresku protivnika!
Nepravedan je i zreb... Sa kim sve Marej igra do finala??? Iskreno, najvise bih voleo da ga Hjuit dobije u polufinalu!

Branko

pre 14 godina

Publika je vrh. Celo vreme napeto iscekuju i onda skacu i deru se ali ne, nije viner Mareja, nego mreza Wawrinke?!
Kako je moguce navijati za onakav kontratenis?
Marej je svoj stil na ovom mechu doterao do krajnosti. Wawrinka ga je skroz procitao i iscedio ga kao krpu. Wawrinka-dobar, odlican teniser, pokazao je kako treba igrati sa takvim smarachima kao Marej. Nikako ne srljati u greske i ne gubiti zivce zbog dosadne igre protivnika nego se upustiti u razmenu udaraca. Publika je prosto progurala na silu Mareja u sledece kolo ali su se dobro videli krajnji njegovi dometi-to nije osvajanje GS niti prvo mesto na ATP listi.
Cestitam jos jednom Wawrinki koji je igrao pametno sa mnogo lepih udaraca koji su me podsetili na Federera.

shilja

pre 14 godina

(fsfa, 30. jun 2009 01:24)
komentar 29 > uglavnom se slazem,ali da Braitanci imaju mentalitet pobednika!? Nisam to primetio ni u jednom sportu,a kamolu u tenisu ( pitaj Henmana hahaha) Iskreno,neko sa jacim zivcima (citaj Federer) bi to resio opusteno...i da,go Novak (al steta sto ide na Fedexa)

pratt

pre 14 godina

Beogradjanin tvoj komentar nema mnogo osnova sto se tice meca Marej Vavrinka jer od ove godine na centralnom terenu pored krova postoje i reflektori, sto do ove godine nije bio slucaj, tako da nece vise biti prekidanja meceva na centralnom terenu

Dermendziev

pre 14 godina

Nikako mi nije jasno zasto je Stanislas tako zurio(umesto da polako igra,ima odlican servis i razigravanje)u sobstveni poraz.Moze biti: smetalo mu gromoglasno navijanje fudbalsih fanata,koji su pogresili stadion!