Širer ostaje u Njukaslu?

Trener Njukasla Alan Širer, navodno, će ostatati na klupi ekipe sa ’Sent Džejms Park’ iako je ta ekipa u nedelju ispala iz engleske Premijer lige.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.05.2009.

12:18

Default images

Njukasl je u posldnjem kolu engleskog prvenstva poražen u Birmingemu, od domaće Aston Vile (1:0), i tako se oprostio od elitnog ranga takmičenja. Ipak, ’Sandej San’ tvrdi da je Širer već počeo da pravi planove za narednu sezonu, što navodi na zaključak da bivši napadač želi da ostane u klubu.

Novine su prenele vest da je trener Njukasla već organizovao niz prijateljskih test mečeva pred početak sledeće sezone.

Širer je izjavio u petak da je nedeljni duel sa Aston Vilom, meč njegove karijere, i da bi opstanak Njukasla u Premijer ligi bio njegov najveći uspeh. Međutim, on je tada odbio da saopšti svoje planove za budućnost, ali je ipak rekao da rezultat nedeljne utakmice neće uticati na to da on promeni svoju odluku.

Bivši reprezentativac Engleske je dodao i da će se tokom nedelje sastati sa vlasnikom kluba Majkom Ešlijem, kako bi da bi se dogovorili o planovima za budućnost.

Investicije su neophodne. To je još jedna stvar kojom će morati da se pozabavi onaj ko bude vodio ekipu naredne sezone“, rekao je Širer.

O tome će sigurno biti reči. Imaću sastanak sa Majkom i videćemo šta je najbolje za klub”, dodao je on.

Širer je, takođe, istakao da klub mora da ima jasnu politiku koja se zasniva na radu sa mladim fudbalerima, kako bi se obezbedila svetla budućnost ekipe.

Najbolji mladi igrači moraju da se dovedu u redove Njukasla. Ne u Sanderlend, ne u Midlsbro, oni moraju da dođu na ’Sent Džejms Park’“, bio je jasan Širer.

Tokom proteklih meseci Širer je uvideo mnoge loše stvari u klubu sa severa Engleske, i istakao da to već dugo traje, i da bi moglo u potpunosti da upropasti klub. Pre nekoliko sezona slična sudbina je zadesila i Lids, koji se nikada nije oporavio, i trenutno je trećeligaš, a Širer se boji da i 'svrake' ne zadesi ista sudbimna, ukoliko se stvari u klubu ne promene iz korena.

"Postoji milion stvari koje nevaljaju u klubu, i koje moraju da se isprave. Svestan sam da nas lneki već porede sa Lidsom. Čelnici kluba moraju da odluče šta žele, i u kom pravcu žele da klub ide", istakao je Širer.

"Imam neke svoje ideje oko toga šta treba da se uradi, i sada vidim zašto ljudi kažu da je vođenje kluba zarazna stvar. Treba promeniti strukturu igrača, dosta njih mora da ode. Klub mora da odluči kuda će ići odavde", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: