U Zoo vrtu održan dečiji maraton

Đorđe Simonović iz vrtića 11. april, pobednik je Dečjeg maratona na kojem je danas u beogradskom Zoo vrtu učestvovalo 150 mališana predškolskog uzrasta.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 11.04.2009.

14:25

Default images

Ova trka u beogradskom "Vrtu dobre nade" najavila je "veliku" maratonsku trku koja će se 18. aprila održati na ulicama Beograda. U okruženju geparda, lavova, slonova deca su dala svoj maksimum i trčala stazom oko Slonare, dugom 230 metara u proseku za 40 sekundi.

Odmah iza Simonovića kroz cilj je prošao njegov drugar iz istog vrtića Aleksandar Vuković, dok je treće mesto osvojio Stevan Stanković iz "Duge".

Uz mališane je bila i ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković koja im je poželela da "jednog dana pobede i u velikom maratonu".

"Deca su u Zoo vrtu u prirodnom okruženju. Njihiova urođena ljubav prema životinjama je najjači mogući podstrek za početak bavljenja sportom", rekla je po završetku trke Samardžić Marković.

Direktor preduzeća Beogradski maraton Dejan Nikolić podsetio je da je u predškolskom uzrastu deci najvažnije omogućiti da se igraju i da budu u dodiru sa prirodom

"U tom uzrastu se stvara motivacija za bavljenje sportom. Zoološki vrt je mesto koje deca najviše vole. Tu se bude refleksi i talenti za odredjene sportove", zaključio je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: