Darko Ruso trener Igokee Partizana

Srpski košarkaški stručnjak Darko Ruso novi je trener ekipe Igokea Partizana, potvrdio je u četvrtak klub iz Aleksandrovca.

Izvor: B92, sportsport.ba

Četvrtak, 09.04.2009.

23:56

Default images

Ruso dolazi u Igokeu posle ostavke Dragana Bajića na mesto trenera pošto je ekipa zabeležila iznenađujući poraz od Slobode Dite rezultatom 83:94 u derbiju četvrtog kola Lige 8. ''Volim klub i smatram da je ovo najbolje što sam mogao učiniti. Igokea ne sme prokockati šansu da se plasira u regionalnu NLB ligu'', izjavio je Bajić.

47-godišnji Ruso trenersku karijeru počeo je u beogradskoj Beobanci 1995. godine, 2000. godine sedio je na klupi Partizana, 2002. počeo je sezonu u Hemofarmu, a završio u podgoričkoj Budućnosti. Iz Crne Gore, Ruso je otišao u Grčku gde je dve godine vodio Apolon Patras, a posle sezone pauze u 2007. godini vodio je atinski Marusi.

Sa reprezentacijom Jugoslavije do 22 godine osvojio je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Australiji 1997. godine, a kao pomoćnik Željka Obradovića bio je uključen i u rad sa najboljom selekcijom SCG od 1998. do 2000.

Ruso će debi na klupi Igokee Partizana imati u subotu protiv Leotara iz Trebinja u okviru petog kola drugo dela šampionata BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: