Petak, 20.03.2009.

23:43

Futsal: Srbija na korak od EP

Futsal reprezentacija Srbije pobedila je Makedoniju, sa 3:2 (2:1) na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo.

Izvor: B92, zvanični sajt

Default images

To je druga pobeda Srbije na turniru u Belgiji. Tim Ace Kovačevića našao se tako na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo, koje će se igrati u januaru 2010. godine u Mađarskoj. Reprezentacija Srbije u četvrtak je u prvom kolu pobedila Grčku, a u nedelju od 18 sati igraće sa domaćinom Belgijom odlučujući meč za prolaz dalje.

Meč sa Makedonijom bio je mnogo teži od onog sa Grčkom, koji je pripao Srbiji sa 5:2. Srpski tim poveo je golom Milana Rakića, u 8. minutu, da bi Predrag Rajić povisio na 2:0 iz penala, posle prekršaja nad Surudžićem. Makedonci su smanjili preko Đorđijeva iz slobodnog udarca na 2:1, koliko je ostalo na poluvremenu, a isti igrač izjednačio je u 31. minutu.

Ipak, samo nekoliko sekundi trebalo je reprezentaciji Srbije da se vrati u vođstvo. Čim je lopta krenula sa centra Perić je napravio sjajan prodor po levoj strani, vratio loptu na pet metara, odakle Surudžić pogađa mrežu. U finišu, Makedonci su krenuli na sve ili ništa, ubacili su na parket i "letećeg golmana", ali je ostalo 3:2 za Srbiju.

U drugoj utakmici 2. kola, Belgija je pobedila Grčku, sa 4:1 (2:1) i zbog bolje gol-razlike trenutno vodi u grupi, ispred Srbije.

Kvalifikacije se odvijaju istovremeno u sedam grupa, a plasman na Evropsko prvenstvo ostvariće pobednici grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane selekcije, koje će se pridružiti domaćinu šampionata Mađarskoj. Srbija čak i u slučaju poraza u meču sa Belgijom ima dobre šanse da se plasira.

"Osvojili smo tri boda, i to je jedino što je vredno iz današnje utakmice. Ponovo smo sami sebi napravili probleme, zbog kojih smo mogli da dođemo u jako tešku poziciju. Sada je situacija u našim rukama i ja verujem da ćemo pobediti i Belgiju, zato što ova ekipa mnogo bolje igra protiv jačih protivnika, nego protiv takozvanih autsajdera. Blizu smo cilja, ali ga još nismo ostvarili i insistiraću da igramo na pobedu protiv Belgije, od koje smo takođe bolji, ali to moramo i da dokažemo", izjavio je selektor Srbije Aca Kovačević.

Srbija – Makedonija 3:2 (2:1)
(Rakić 8, Rajić 11, Surudžić 31 – Đorđijev 19, 31)

Srbija: Stojanović, Perić, Pavićević, Borojević, Rajić, Bojović, Lazić, Rajčević, Rakić, Surudžić, Cvetanović, V.Ranisavljević.

Makedonija: Pandilov, Leveski, Đorđijev, Petrović, Jovanovski, Ibiši, Petković, Petrovski, Rangotov, Solakovski, Trajkovski, Cvetkovski.

Rezultati - 1.kolo: Srbija - Grčka 5:2, Belgija - Makedonija 6:0. 2.kolo: Srbija - Makedonija 3:2, Belgija - Grčka 4:1. 3.kolo (22.mart): Grčka - Makedonija (16.00), Srbija - Belgija (18.00).

Tabela: 1. Belgija 6 (10:1), 2. Srbija 6 (8:4), 3. Grčka 0 (3:9), 4. Makedonija 0 (2:9).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: