Četvrtak, 26.02.2009.

20:47

Proširena istraga protiv Terzića

Okružni sud u Beogradu proširio je istragu protiv nekadašnjeg predsednika FS Srbije Zvezdana Terzića zbog sumnje da je protivpravno prisvojio 2,1 milion evra.

Izvor: B92

Default images

Protiv Terzića je početkom 2008. pokrenuta istraga zbog dva sumnjiva transfera koje je obavio dok je bio predsednik OFK Beograda. Za Terzićem je raspisana međunarodna poternica jer je od januara prošle godine u bekstvu.

Istražni sudija saslušao je bivše funkcionere OFK Beograda Vladimira Bulatovića i Dražena Podunavca i doneo rešenje o sprovođenju istrage protiv njih, dok je protiv Terzića, koji je u bekstvu, istraga proširena, izjavila je portparolka Okružnog suda Ivana Ramić.

Bulatović i Podunavac negirali su krivicu i odbacili su navode tužilaštva kao neosnovane, tvrdeći da su sporni transferi Branislava Ivanovića u Lokomotivu iz Moskve i Stevana Stošića u Malagu odrađeni legalno.

Oni su, kako tvrde njihovi branioci, koji su prisustvovali saslušanju zatvorenom za javnost, izjavili da je odluke o transferima doneo Upravni odbor kluba.

Bulatović je rekao da je klub sa Karaburme od prodaje Ivanovića zaradio 200.000 evra, dok je od Stošićevog transfera klub dobio 80.000 evra odštete, a menadžer 20.000 evra, rekao je novinarima njegov branilac Momčilo Bulatović.

Podunavac sada radi kao fudbalski menadžer, a Bulatović je nedavno smenjen sa mesta direktora OFK Beograda, dok je Terzić početkom prošle godine smenjen sa pozicije direktora Fudbalskog saveza.

Ovo je treće proširenje istrage protiv Terzića, pošto se protiv njega već vodi istraga zbog sumnje da je kao direktor OFK Beograda od prodaje fudbalera Srđana Stanića moskovskom Spartaku protivpravno pribavio 1,3 miliona evra, a od transfera Vanje Grubača u nemački HSV 1,1 milion maraka.

Prošlog vikenda crnogorska policija privela je jedno lice za koje je sumnjala da je Terzić, ali se nakon utvrđivanja identiteta ispostavilo da je reč o Veselinu Janjuševiću iz Nikšića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: