Pešić: "Hemofarm bolji za klasu"

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić rekao je posle poraza njegovog tima od Hemofarma da su Vršcani za klasu bolja ekipa.

Izvor: B92

Utorak, 24.02.2009.

22:27

Default images

Pešić je dodao i da njegov tim praktično nije imao šanse za pobedu. "Hemofarm je bio uigraniji i kompaktniji, a uz to i fizički mnogo bolje pripremljen. Praktično smo bili bez šansi od početka", izjavio je Pešić na konferenciji za novinare posle poraza koji je njegovoj ekipi ostavio samo teoretske šanse da se plasira medju osam najboljih timova Evrokupa.

"Na početku nismo imali rešenje u reketu za (Bobana) Marjanovića, a kad smo ga zaustavili, počeli su da nas torpeduju trojkama iz svih pozicija. Hemofarm je za klasu bolji tim, uostalom dobili su nas tri puta ove sezone", dodao je Pešić.

Strateg "crveno-belih" izjavio je da mu nisu smetali zvižduci navijača po završetku utakmice i dodao da ove sezone igrači ne mogu da ispune očekivanja svojih pristalica.

"Navijači imaju pravo na tako nešto. Večeras su nas podržavali do trenutka do kojeg su mislili da imamo šanse da se vratimo u utakmicu. Ostali smo im dužni... Znam da svaki navijač Zvezde ima velika očekivanja, ali mi ove sezone ne možemo da ih ispunimo", kazao je on.

Pešić je podsetio da su ekipu u poslednje vreme stigli umor i povrede, ali je naveo da to nije razlog za nešto lošije rezultate u poslednje vreme.

"Imali smo tri vezane utakmice u Nišu, a neki od naših igrača su mladi i nespremni za to. Pritom, Tadija Dragićević još uvek nije spreman, a nedostaju nam i povredjeni Marko Marinović i Lorens Roberts. Ipak, sve to nije opravdanje, jer su Vrščani pokazali da su mnogo bolji", zaključio je Pešić.

Trener Hemofarma Stevan Karadžić ocenio je da je njegova ekipa odličnom igrom u prvoj četvrtini (32:11), rešila pitanje pobednika.

"Nema sumnje da nam je ovo najbolja utakmica u dosadašnjem delu sezone. Igrali smo veoma dobro u odbrani, krenuo nas je i šut i kontranapad. Prva četvrtina je odredila dalji tok utakmice. Imali smo samo nekoliko praznih minuta, ali nismo bili kažnjeni za to", rekao je Karadžić.

Karadžić je istakao da je večerašnja pobeda izuzetno važna za Hemofarm, pošto bi plasman na završni "Fajnal ejt" turnir, "predstavljao podvig" za Vrščane.

"Izuzetno značajna pobeda za nas, ali još nismo potvrdili plasman u završnicu u Torinu. Važno je da je sudbina sada u našim rukama, potrebna nam je jos jedna pobeda da odemo dalje. To bi za ovako mladi ekipu bio pravi podvig", dodao je Karadžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: