Hajduk tuži Luku Bonačića

Izvor: B92

Utorak, 06.11.2007.

00:55

Default images

Uprava splitskog Hajduka zvanično je u ponedeljak saopštila da će tužiti nekadašnjeg trenera Luku Bonačića, koji je izjavio nekim hrvatskim medijima da je "taj klub u rukama mafije".

"Ne želimo da komentarišemo uverenja našeg bivšeg trenera o razlozima brutalnog napada na njega prošle godine, jer taj problem mora da reše policija i druga merodavna tela. No, izjava nekadašnjeg šefa strčnog štaba je krajnje uvredljiva, pošto ovaj klub ne vodi nikakva mafija, već časni i pošteni ljudi, kojima je zapala teška dužnost da stabilizuju klub, što, uz velike napore, i činimo", ističe se, između ostalog u dužem saopštenju uprave "bilih".

Bonačić je dva puta bio na klupi Hajduka, poslednji put od februara do jula 2006. godine. Klub je napustio nezadovoljan radom uprave, samo nekoliko dana pošto su na njega na ulici nasrnuli nepoznati napadači.

Bonačić je kao fudbaler nosio dres Hajduka, a kao trener najveću pažnju privukao je vodeći 90-ih sjajnu generaciju Varteksa, koji je umalo osvojio titulu. Međutim, šampionat je osvojila tadašnja Kroacija (Dinamo Zagreb), koja je imala podršku svih sportskih i političkih institucija, sve do do predsednika republike Franje Tuđmana. Bonačić je zbog toga tokom duela dve ekipe u Maksimiru javno digao glas na Tuđmana.

Posle odlaska iz Splita Bonačić je preuzeo iranski Sepahan iz Isfahana, sa kojim je osvojio iranski kup, plasirao se u Azijsku ligu šampiona, u kojoj je klub doveo do finala, gde se Sepahan bori sa Urava Red Dajmondsima iz Japana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: