Šapić: "Najbolji uz pravu himnu"

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Nedelja, 10.09.2006.

23:55

Default images

Igrači i stručni štab vaterpolo reprezentacije Srbije ocenili su posle finalnog meča Evropskog prvenstva da su pobedom nad Mađarima dokazali da su najkvalitetnija ekipa kontinenta.

"Malo sam promukao i boli me glava. Ovo je bilo najteže finale u mom životu, pošto sam dosta vremena zbog isključenja presedeo na klupi. Sada sam siguran da nikada neću biti trener. Bili smo u šoku posle vođstva Mađara 5:2, ali smo dobro reagovali i pokazali da smo velika ekipa", rekao je najefikasniji igrač šampionata Aleksandar Šapić.

Šapić je dodao da je prvi put u reprezentativnoj karijeri dugoj 10 godina "osetio žmarce" kada je čuo državnu himnu "Bože pravde".

"Prema staroj himni (Hej, Sloveni) ništa nisam osećao. Sada mi se ledila krv u žilama i pre meča i na pobedničkom postolju i presrećan sam zbog toga. Treba da budemo ponosni što konačno možemo da se osećamo kao narod. Jedinstven osećaj", rekao je Šapić.

Mladi Filip Filipović, koji je sa dva postignuta gola odigrao značajnu ulogu u finalu, rekao je da je njegov tim dokazao da je dominantan u Evropi.

"I kada smo gubili sa tri gola, nikome, pa ni publici, u očima nisam video strah od poraza. Isključili su nam najbolje igrače, iza sebe sam video samo doktora i fiziterapeuta, ali ništa nam nisu mogli. Proradio nam je srpski inat", rekao je Filipović.
Reuters
Vanja Udovičić je dodao da su utakmicu presudili pobednički mentalitet i atmosfera u srpskoj reprezentaciji.

"Niko od nas par dana neće doći sebi i shvatiti uspeh koji smo ostvarili. Ogroman rezultat za srpski vaterpolo. Mi, koji smo bili pored bazena, osećali smo se kao u vodi. Hvala publici koja nas je podigla u teškom trenutku", rekao je Udovičić.

Prvi trener reprezentacije Dejan Udovičić rekao je da mu je osvojeno zlato još draže kada se u obzir uzmu okolnosti pod kojima su Srbi došli na turnir, pre svega misleći na odvajanje Crne Gore i odlazak nekoliko standardnih prvotimaca.

"Momci su napravili sjajnu stvar. Nismo bez razloga osvojii ovo zlato. Počeli smo nervozno, ali smo kasnije uspeli da 'slomimo' Mađare", rekao je Udovičić, a zatim Filipovića, prvog reprezentativca koji je ušao u salu za konferencije, poljubio u teme.

Selektor Mađara Deneš Kemenj čestitao je srpskoj reprezentaciji pobedu i rekao da "rezultat nikada ne laže".

"Napravili smo previše grešaka. Nismo igrali dovoljno dobro da pobedimo. Ipak, nemam šta da zamerim igračima na partijama prikazanim tokom turnira", rekao je Kemenj.

Zamoljen da prokomentariše suđenje na finalnoj utakmici Kemenj je bez daljeg pojašnjenja rekao:

"Nikada ne komentarišem suđenje, posebno kada izgubimo, ali moju teoriju potvrđuju neke poruke koje sam dobio od trenera drugih ekipa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: