Ljajić optužen zbog provokacija

Evropska fudbalska unija pokrenula je postupak protiv Adema Ljajića za nedoličnog ponašanja na utakmici sa Fejenordom u šesnaestini finala Lige Evrope.

Izvor: JT

Ponedeljak, 02.03.2015.

17:34

Default images
Beta/AP Photo/Daniela Santoni

Srpski fudbaler je proslavljajući drugi gol za ‘Vučicu’ u samom finišu drugog poluvremena otrčao ka navijačima domaćeg tima koji su ga zasuli petardama.

Utakmicu, koja završena pobedom Rome sa 2:1, pa su Rimljani prošli ukupnim trijumfom 3:2, protekla je u senci incidenata, zbog kojih je vladajuće telo evropskog fudbala podiglo još nekoliko optužnica.

Fejenord se tereti za lošu organizaciju utakmice, zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava na teren, a Roma zbog kašnjenja na početak utakmice. Takođe, navijači holandskog tima su optuženi za rasističko ponašanje, pošto je na tribinama viđen veći broj gumenih banana, od kojih je jedna pogodila fudbalera Rome Žervinja.

Tu nije bio kraj, pošto je usledilo gađanje Ljajića i igrača koji su slavili sa njim petardama, da bi posle isključenja Mičela te Verdea navijači na teren ubacili veći broj petardi i raznih predmeta. Zbog problema sa navijačima, utakmica je bila prekinuta na 15 minuta, a policija je pre i posle utakmice uhapsila 42 osobe u Roterdamu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: