Juniori blistaju u Manhajmu

Juniorska reprezentacija ostvarila je maksimalan učinak u prvoj fazi turnira „Albert Švajcer“ u Manhajmu, nezvaničnom prvenstvu sveta za igrače do 18 godina.

Izvor: AK

Utorak, 22.04.2014.

18:59

Default images

Izabranici selektora Aleksandra Bućana pobedama protiv Švedske (92:72), Engleske (64:60) i Argentine (108:51) osvojili su prvo mesto u grupi A.

Tako su preneli dva boda u novoformiranu četvrtfinalnu grupe E, gde će se u duelima sa selekcijama Nemačke i Turske boriti za plasman u polufinale prestižnog turnira.

"Zadovoljan sam pre svega pobedama i plasmanom među osam najboljih ekipa na turniru. Nemam većih zamerki na račun igrača, momci su imali pravi pristup i odnos prema igri, maksimalno se borili na svim utakmicama. Naš najveći nedostatak u ovom trenutku je neuigranost, jer smo došli u Manhajm sa samo četiri zajednička treninga", rekao je selector Bućan.

Za plasman u polufinale Srbiji će biti potrebna jedna pobeda u sledeća dva susreta u Manhajmu.

"Posle određenih analiza došli smo do zaključka da je naša grupa bila najslabija i da nas tek sada čekaju prava iskušenja. Nemci imaju veoma uigran, snažan, disciplinovan tim. Igraju agresivno, poštuju taktiku do najsitnijih detalja. Imaju dominantnu centarsku liniju, dok najveća opasnost preti od Jan Niklas Vinberga i Niklasa Kila. Selekcija Turske je ostavila snažan utisak u prve tri utakmice. Izuzetno su talentovani, kreativni, krajnje nepredvidivi, pogotovo u napadačkim akcijama. Radi se o možda najvišem timu u Manhajmu, gde u bekovskoj liniji nema igrača ispod dva metra. Dosta podsećaju na selekcije bivše Jugoslavije. U svakom slučaju očekuje nas težak zadatak", zaključio je selektor Srbije Bućan, selektor U18 reprezentacije Srbije koja ima veliku podršku naših iseljenika.

Turnir "Albert Švajcer", četvrtfinalna faza:
Prvo kolo (23. april): Turska – Švedska (18:00); Srbija – Nemačka (20:00)
Drugo kolo (24. aprila): Nemačka – Švedska (18:00); Srbija – Turska (20:00)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: