Demonstracije neće uticati na SP

Brazilski ministar sporta Aldo Rebelo izjavio je da demonstracije u toj zemlji neće uticati na organizaciju Kupa konfederacija i Svetskog prvenstva 2014.

Izvor: JT

Utorak, 18.06.2013.

12:29

Default images

Više desetina hiljada građana protestovalo je u ponedeljak u Sao Paulu zbog visokih cena javnog prevoza i troškova organizacije tog šampionata.

Demonstracije nisu organizovali najsiromašniji, već srednja klasa stanovnika. Imaju pravo da iznesu svoje zahteve, ali vlada neće dozvoliti da slični događaji ugroze sigurnost takmičenja“, rekao je Rebelo.

Protesti su se iz Sao Paula proširili i na ostale gradove – Belo Horizonte, Braziliju i Rio de Žaneiro.

Pre dva dana Italija je pobedila Meksiko sa 2:1 u prvom kolu A grupe Kupa konfederacija, a policija je morala da interveniše u blizini stadiona „Marakana“ i upotrebi gumene metke i suzavac protiv demonstranata.

Uložili smo velike napore da izgradimo nove stadione, pojačali bezbednost, telekomunikacione mreže, javni transport, aerodrome. Sada smo blizu onoga što narod i ostatak sveta očekuje od nas, organizujemo turnira FIFA. Brazil će svetu doneti veliku fudbalsku zabavu“, dodao je Rebelo.

Šampionat sveta na programu je od 12. juna do 13. jula 2014. godine.

Brazil, odnosno Rio de Žaneiro biće domaćin i Olimpijskih igara 2016. godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: