Pireli želi Kubicu za test vozača

Direktor Pirelija zadužen za auto-moto sport Pol Hemberi rekao je da bi taj proizvođač pneumatika želeo da angažuje Roberta Kubicu za test vozača.

Izvor: JT

Subota, 22.09.2012.

13:23

Default images

Pireli će gotovo izvesno morati na kraju sezone da nađe zamenu za Haimea Algersuarija, koji želi da se vrati u Formulu 1, potencijalno kao vozač Fors Indije, u slučaju da Pol di Resta ili Niko Hilkenberg napuste tim.

Pošto se Kubičina ruka još uvek nije potpuno oporavila posle udesa u februaru prošle godine, Hemberi je istakao da će mu Pireli, čim Poljak bude spreman, dati priliku da se nađe u bolidu Formule 1.

Angažovanje Kubice za Pireli bi takođe bio logičan potez, pošto je ta kompanija i naredne sezone svoje pneumatike testirati na bolidu Renoa iz 2010. godine, koju je baš Poljak vozio pre dve godine.

Mislim da je veća šansa da sa Robertom sarađujemo u reliju, nego u Formuli 1, ali videćemo. Nisam dugo razgovarao sa njim, ali radimo na nekoliko projekata u koje bi on mogao da bude uključen. Ne znam da li je on u ovom trenutku spreman za to, ali mislim da bi za njega bilo odlično, da ako bude u mogućnosti, godinu dana bude sa nama, pre nego što pokuša da se potpuno vrati 2014. godine. Mi bismo bili presrećni“, rekao je Hemberi.

Kubica se nije našao u bolidu Formule 1 skoro dve godine, od udesa koji je doživeo tokom relija u Italiji, u kojem je pretrpeo teške povrede noge, ruke i šake. Posle godinu i po dana on se početkom septembra vratio takmičenju i na svom povratku trijumfovao je na reliju, takođe u Italiji. Ipak, u ovom trenutku on još uvek nije spreman za Formulu 1, ali ističe da mu je to cilj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: