Slab Partizan na startu Lige Evrope

Fudbaleri Partizana odigrali su bez golova sa azerbejdžanskim Neftčijem u Humskoj, u prvom kolu H grupe u Ligi Evrope.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2012.

20:28

Default images

Duel srpskog i azerbejdžanskog šampiona protekao je u inicijativi ali i slaboj igri crno-belih, pa je mreža Saše Stamenkovića ostala netaknuta.

Partizan je pred oko 10.000 gledalaca u najvećem delu kontrolisao utakmicu i napadao, ali je tokom 95 minuta stvorio premalo pravih prilika da bi zaslužio tri boda na startu takmičenja u Ligi Evrope.

Naredni meč u ovom takmičenju ekipa Vladimira Vermezovića igra 4. oktobra u Kazanju protiv Rubina koji je u Milanu remizirao sa Interom (2:2).

Prvu ozbiljniju akciju Partizan je izveo u četvrtom minutu. Saša Marković je sa ivice kaznenog prostora pokušao slabijom levom nogom, ali je lopta otišla preko gola. Gosti iz Azerbejdžana nisu se povukli na početku utakmice, pa su u svakomk trenutku barem dvojica napadača Neftčija stajala na polovini crno-belih.
U osmom minutu Aleksandar Mitrović se odlično izborio za loptu na sredini terena, krenuo je ka golu i šutirao snažno ali pored gola. Blizu gola Partizan je bio u 14. minutu. Lazar Marković je krenuo sa leve na desnu stranu, lopta je stigla do Tomića koji je snažno šutirao, ali je jedan defanzivac gostiju praktično na gol liniji zaustavio taj pokušaj.

Aleksandar Mitrović je zadavao velike poteškoće odbrani Neftčija, ali gosti su nekako uspevali da se odbrane. U 18. minutu odlično se zagradio i šutirao iz okreta, ali je izblokiran.

Sredinom prvog dela Neftči se oslobodio pritiska i u 29. minutu imali su veliku priliku za gol. Korner je izveden sa leve strane, Gulijev je na prvoj stativi glavom skrenuo ka golu ali je Stojković odbranio. Na loptu je natrčao Ramos koji je bio u idealnoj poziciji, ali Ostojić je sjajno uklizao i spasao svoj tim.
U nastavku prvog dela igralo se uglavnom između dva kaznena prostora, a novu šansu Partizan je imao u 42. minutu. Ivanov je posle kornera bio u sjajnoj situaciji, ali nije uspeo da kao protiv trumsea postigne gol i Stamenković je otklonio opasnost. To je bila i poslednja zanimljiva situacja u prvom delu pa je posle 45 minuta ostalo 0:0.

Početak nastavka pripao je Partizanu koji je imao inicijativu, ali bez ideje. Prvu šansu u drugom delu crno-beli su imali u 55. minutu, posle greške Stamenkovića i neopreznosti Vobaja Saša Marković se našao u odličnoj poziciji ali njegov udarac sa ivice šesnaesterca je završio preko gola.

Što je meč više odmicao navijači crno-belih postajali su sve nervozniji, a Vermezović je prvu izmenu izvršio u 64. minutu kada je mladi Miloš Jojić ušao umesto Saše Markovića. Aleksandar Mitrović je i u nastavku imao nekoliko prilika, u dva navrata je bio u odličnoj situaciji nakon dodavanja Ilića ali je previše oklevao. Mitrović je u 73. minutu napustio teren, a u finišu je zaigrao Stefan Šćepović.
Monontoniju na terenu u 79. minutu prekinuo je Jojić koji se našao u iznenadnoj prilici. Miljković se izborio sa trojicom igrača Neftčija na desnoj strani odlično je proigrao mladog reprezentativca ali njegov udarac je ipak izblokiran.

Do kraja utakmice Partizan je možda i najbolju priliku za gol imao u 94. minutu. Marković je odložio loptu za Tomića na desnoj strani, reprezentativac Srbije je šutirao iz odlične situacije ali je lopta prohujala pored stative Stamenkovićevog gola i na kraju je ostalo 0:0.

PARTIZAN: Stojković, Miljković, Ostojić, Ivanov, Lazevski, Kamara, S. Marković (Jojić 64’), Tomić, Ilić, L. Marković, Mitrović (S. ŠChepović 73’).
NEFČI: Stamenković, Tulijev, Mitrevski, Bertuči, Šukurov, Sadigov, Ramos, Flavinjo (Abdulajev 78’), Vobej, Imamverdijev (Sejdov 57’), Kanales.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

372 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: