Nole: Rafa je uvek favorit u Parizu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je u svom prvom obraćanju javnosti ove godine u Parizu da je Rafael Nadal favorit na Rolan Garosu.

Izvor: AG

Petak, 25.05.2012.

21:47

Default images

Đoković će u Parizu pokušati da postane tek treći čovek u istoriji tenisa koji je osvojio četiri Gren slema za redom.

“Moje razmišljanje je uvek pozitivno i uvek od sebe očekujem puno. Iza sebe imam najboljih godinu i po dana u karijeri. Verujem da sam na vrhuncu karijere u ovom trenutku.”

“Sigurno je da želim da to samopouzdanje iskoristim kako bih napravio dobar rezultat na Rolan Garosu. Ali, za mene je Rafa uvek favorit na ovom turniru. Čak je i prošle godine bio. On je uvek favorit broj jedan jer je jednostavno to što jeste na šljaci. On je najuspešniji igrač u istoriji na ovoj podlozi. U finalu Rima je igrao dobro. Iako je dobio sa 2:0 u setovima, mislim da je bio izjednačen meč, ali bio je bolji. To je ono što očekujete od njega. Uvek možete da očekujete da će igrati najbolje u završnicama turnira.”

Srpski teniser osvojio je četiri od poslednjih pet Gren slemova, a u Partizu bi mogao da se pridruži Rodu Lejveru i Donu Badžu, jedinim teniserima koji su uspeli da osvoje četiri najveća turnira za redom.

“Osvajanje četiri Gren slema za redom bi mi sigurno mnogo značilo, ali nisam o tome previše razmišljao jer ne želim da stvaram sebi previše pritiska”, rekao je Đoković.

Protivnik srpskog tenisera u prvom kolu biće Potito Staraće, a do eventualnog duela sa Federerom u polufinalu mogao bi da igra protiv Conge, Simona, Hjuita, Davidenka, Verdaska...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: