Žan Klod Van Dam ponovo u ringu!

Poznati glumac Žan Klod Van Dam vratiće se u borilački ring posle gotovo 30 godina pauze.

Izvor: B92, borilacki-klub.com

Četvrtak, 18.11.2010.

11:24

Default images

Zvezda flmova „Kikbokser“, „Krvavi sport“ i drugih, odradiće kikboks meč protiv zlatnog bokserskog olimpijca iz 1996. godine, Somluka Kamsinga.

Iako je meč bio planiran za jesen 2010 godine, po poslednjim najavama borba je pomerena za april 2011. godine.

Borba će biti održana po pravilima tajlandskog boksa, osim što su, na zahtev Van Dama, udarci laktovima isključeni. Kao razlog navodi se što poznati glumac ne želi da eventualne povrede utiču na njegovu karijeru. Takođe, to će biti prva profesionalna borba u kojoj će učestvovati takmičar stariji od 50 godina.

Runde će trajati po dva minuta.



50-godišnji Van Dam, koji se bavio kikboksom i karateom, poslednji takmičarski meč imao je još 1981. godine, a karijeru je završio sa 20 pobeda i dva poraza. Sve Van Damove pobede bile su nokautom, a oba poraza posle sudijskih odluka.

Dugo sam se bavio kikboksom i karateom i snimio sam dosta filmova. Onda su počeli problemi sa zavisnošću od narkotika i alkohola. Želim da dam primer svima, a naročito mlađim uzrastima da to nije pravi put. Vratio sam se u ring iz tog razloga, iako mi je 50 godina. Mislim da će ovo biti dobra borba“, rekao je Van Dam.

37-godišnji Somluk Kamsing smatra da je njegova pobeda u meču izvesna.

Mislio sam da je Van Dam fizički u prednosti u odnosu na mene, ali kada smo stali jedan naspram drugog, uvideo sam da nije tako. Moja tehnika je prilično iznad njegove. Sada sam 100% siguran u svoju pobedu“, rekao je Kamsing.

Iako je borba bila prvobitno planirana za Tajland, mesto borbe još uvek nije potvrđeno. Opcije su i Las Vegas, Makau i Rusija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: