Uhapšen Aleksandar Nikačević

Nekadašnji jugoslovenski reprezentativac u biciklizmu i bivši selektor srpskog nacionalnog tima Aleksandar Nikačević uhapšen je na severoistoku Italije.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 16.07.2009.

12:32

Default images

Nikačević je lišen slobode u velikoj akciji italijanske policije u borbi protiv dopinga, a srpski državljanin se sumnjiči da je krijumčario proizvode za doping. U saopštenju policije navodi se da će optužnice biti podignute protiv ukupno 30 osoba, među kojima se nalaze predstavnici farmaceutskih laboratorija, brojni lekari kao i 12 profesionalnih biciklista.

Policija je tokom pretresa na nekoliko lokacija zaplenila više hiljada doping doza, rekao je pripadnik finansijske policije u Padovi Luiđi Manela. On je dodao da će svi uhapšeni biti optuženi zbog upotrebe nedozvoljenih sredstava, među kojima se nalazi i najnovija, poboljšana, verzija krvnog dopinga EPO.

Aleksandar Nikačević bio je dugogodišnji jugoslovenski i srpski reprezentativac, a jedan od najvećih uspeha u profesionalnoj karijeri mu je pobeda na tradicionalnoj biciklističkoj manifestaciji ’Trka kroz Srbiju’ 2002. godine. Nikačević je ujedno i poslednji srpski biciklista koji je pobedio na toj trci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: