Blater: "Stadioni su OK"

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Sreda, 25.01.2006.

20:02

Default images

Predsednik FIFA Sep Blater izjavio je da uprkos ozbiljnim zamerkama javnosti uopšte nije zabrinut za bezbednost posetioca na stadionima u Nemačkoj, na kojima će se igrati utakmice ovogodišnjeg Svetskog prvenstva.

"Bezbednost stadiona je stvar nemačke vlade, a u ovom slučaju ministra unutrašnjih poslova. Nije bila dužnost neke druge organizacije da se bavi bezbednosnim pitanjima stadiona", rekao je Blater novinarima u Davosu, gde prisustvuje Svetkom ekonomskom forumu.

Blater je tako direktno odgovorio na nedavni izveštaj nemačke Fondacije za kontrolu kvaliteta roba, koja je iznela zamerke na bezbednost nekoliko stadiona za SP u Nemačkoj.

Prema tim navodima, stadioni u Kajzerslauternu, Lajpcigu, Gelzenkirhenu i Berlinu imaju ozbiljne nedostatke. Panika na tim stadionima, tvrdi Fondacija, mogla bi da dovede do tragičnog ishoda, pošto nema izlaza na travnati teren.

Međutim, Blater je rekao da su određeni koraci već preduzeti kako bi se rešili nedostaci koje je FIFA ranije pronašla na nekoliko objekata, i među kojima je problem zatvarnja pokretnog krova na stadionu u Frankfurtu.

"Ne brinemo jer smo već identifikovali da tri ili četiri stadiona imaju neke probleme", rekao je Blater, dodajući da se ti problemi rešavaju i da će nedostaci biti otklonjeni do konačne inspekcije FIFA, koja će biti obavljena pred početak Svetskog prvenstva, 9. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: