Bobine "makazice", Nikić i Gocić otišli u legendu!

Živko Gocic i Slobodan Nikić, legende srpskog vaterpola, oprostile su se od reprezentativnih kapica u spektakularnom događaju na Tašmajdanu.

Izvor: ÐN

Petak, 23.12.2016.

19:12

Bobine
Foto: Jovo Karanoviæ

Gocić i Nikić su u poslednjoj utakmici za Srbiju zaokružili izuzetne karijere tokom kojih su osvojili sve što se može osvojiti, pobedom nad Timom sveta rezultatom 14:12.

Pred punim tribinama u ’hramu vaterpola’, na kojima su se našli mnoge poznate ličnosti iz sveta sporta i kulture, viđena je fantastična utakmica koja je obilovala pogocima i atraktivnim potezima.

Vaterpolisti su se dobro zabavljali, a kulminacija je stigla krajem prvog poluvremena, kada je Boba postigao gol makazicama sa pet metara. Najtrofejniji srpski igrač svih vremena izveo je peterac tako što je sebi nabacio loptu i akrobatskim volej udarcem nogom je zakucao pod prečku protivničkog gola.

"Ovo je najsrećniji dan u mom životu. Hvala svima od srca što ste došli. Hvala saigračima – mi ne bismo bili ovakvi igrači bez njih. Želim da reprezentacija nastavi da niže uspehe i sigurno je da ćemo biti uz njih", rekao je Nikić.

Kapiten Živko Gocić, koji je zajedno sa Nikićem izašao nekoliko minuta pre kraja, teško je našao reči da opiše kako se oseća.

"Nisam pametan šta da kažem u ovakvim trenucima. Hvala svima od srca. Hvala ovim predivnim momcima, našoj braći, koji su nam pomogli da dođemo do ovih uspeha. To su sjajni momci. Hvala Vaterpolo savezu Srbije, stručnom štabu, svetskom timu i svima koji su nam pomogli. Puno mi je srce", dodao je Gocić. Osim oproštaja, manifestacija "Dani vaterpola" bila je prilika da se prezentuje ekipa koja je osvojila prvi zlatnu olimpijsku medalju za Srbiju.

Tim sveta predvodio je trener Vjekoslav Kobešćak, a igrali su Hristos Afrudakis (Grčka), Aleksandar Ivović, Predrag Jokić, Miloš Šćepanović (Crna Gora), Marko Avramović, Slobodan Soro (Srbija), Paulo Obradović, Luka Lončar (Hrvatska), Deneš Varga, Daniel Varga, Gabor Kiš, Norbert Madaraš (Mađarska) i Lukaš Seman (Slovačka). Umesto najavljenog Mlađana Janovića koji je sprečen i neće moći da dođe u Beograd u tim sveta uvršteni su Giljermo Molina (Španija) i Pijetro Filjoli (Italija).

Sav prihod od utakmice išao je za pomoć petogodišnjem dečaku Andreju Petroviću koji boluje od cerebralne paralize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: