Petak, 20.10.2023.

15:49

Dominacija Partizana u svim starosnim kategorijama

Osim seniora, fudbaleri Partizana i u nižim starosnim uzrastima prednjače nad domaćom konkurencijom potvrđujući epitet najjbolje škole na ovim prostorima.

Izvor: MB

Dominacija Partizana u svim starosnim kategorijama
Foto: Starspot/Srdjan Stevanovic

U pionirskom uzrastu (na nivou Beograda) fudbaleri Partizana su prvi na tabeli, doduše dele to mesto sa vršnjacima sa kojima dele i trening bazu - Teleoptikom.

Oba tima imaju po 19 bodova.

Blizu im je Crvena zvezda čiji su pioniri na samo bod iza tandema trenutnih lidera.

U višoj starosnoj kategoriji, kadetima, takođe glavnu reč vodi Partizan, doduše i tu je na vrhu u egalu sa drugim klubom - Vojvodinom.

Crno-beli, koji su inače aktuelni prvaci ove lige, i Novosađani, sakupili su po 28 bodova, dok je Zvezda četvrta sa 21.

Dolazimo i kod omladinaca gde titulu takođe brani Partizan.

U konkurenciji momaka koji će ubrzo zakucati na vrata seniora situacija je takva da večiti rivali gledaju u leđa novobeogradskom IMT-u. Omladinci tog kluba su prvi sa 23 boda, drugi je Partizan sa 21, dok Zvezda zauzima šestu poziciju.
Foto: Starsport
Partizan, vidimo i na ovom primeru trenutnih plasmana mlađih kategorija, pokazuje da je, uprkos padu kvaliteta seniroskog pogona i odsustvu rezultata, ostao predan kvalitetnom radu sa mlađim naraštajima, ulaganju u talente i dobrom skautiranju, po čemu je, naravno, priznat i čuven van granica naše zemlje dugi niz godina.

Koliko će seniorski tim Partizana imati koristi od proboja novih mladih snaga narednih godina i kolili broj mladih će proći filter i postati deo najjačeg tima- to je već drugo pitanje.

U aktuelnom seniorskom sastavu Partizana, kod Igora Duljaja, u rotaciji je solidan broj igrača koji su produkt Partizanove škole: Svetozar Marković, Mihajlo Ilić, Zlatan Šehović, Marko Živković, Mateja Stjepanović, Danilo Pantić, Bogdan Mirčetić, Janko Jevremović, Samed Baždar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: